Zonnepanelen zijn momenteel heel erg populair. Heel wat mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen – niet enkel omdat zonnepanelen hen heel wat geld kunnen besparen op hun energierekening, maar ook omdat zonnepanelen erg goed zijn voor het milieu. In dit artikel zetten we dan ook 5 redenen op een rijtje waarom ook jij zou moeten kiezen voor zonnepanelen.

  • Verlaagt je energierekeningen (elektrisch)
  • Ze kunnen de waarde van jouw huis verhogen
  • Zonnepanelen zijn goed voor het milieu
  • Zonnepanelen zijn een snelgroeiende markt
  • Groot rendement op uw investering

Het kopen van zonnepanelen verlaagt jouw energierekeningen

Net omdat zonne-energie hernieuwbare energie is, is het plaatsen van kwalitatieve zonnepanelen een eenmalige investering en zijn er daarna geen kosten voor het opwekken van elektrische energie. Je investeert slechts één keer en krijgt heel wat voordelen zonder extra kosten.

Het plaatsen van zonnepanelen verlaagt niet alleen jouw elektriciteitsrekening, maar kan ook jouw rekeningen compleet elimineren wanneer je in zonnepanelen investeert op basis van de elektriciteitsbehoefte van jouw huis, kantoor of onderneming.

Als je investeert in overeenstemming met jouw elektrische verbruik of meer, dan is jouw investering erg snel terugverdient.

Als je meer zonnepanelen installeert dan je nodig hebt, kan je eventueel een extra centje verdienen door de opgewekte elektriciteit weer naar het net te sturen. Door voldoende zonnepanelen te plaatsen word je onafhankelijk van energieleveranciers. De terugverdientijd van zonnepanelen schommelt tussen de 7 en de 12 jaar afhankelijk van de zonnepanelen, het verbruik bij jou thuis en welke kortingen en subsidies je hebt kunnen ontvangen.

Het kopen en installeren van zonnepanelen kunnen de waarde van jouw huis vergroten

Als je zonnepanelen op je dak plaatst, dan verhoogt dat de waarde van je huis. Het is de beste optie voor investeerders in onroerend goed. In een enquête komen we verbluffende resultaten tegen – namelijk dat de waarde van huizen met zonnepanelen op het dak 4% tot 10% hoger is dan die van de huizen met daken zonder zonnepanelen. Daarom raden we u aan om zonnepanelen op uw dak te installeren, zodat je meer geld kan verdienen wanneer jij je huis verkoopt. Heel wat mensen willen namelijk erg graag zonnepanelen kopen maar vinden het moeilijk om de stap te zetten. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt namelijk heel wat kijken – van het kiezen van geschikte panelen tot het uitkiezen van een omvormer. Wanneer je aan deze mensen een huis kan aanbieden dat reeds kwalitatieve zonnepanelen op het dak heeft liggen kan dit een grote meerwaarde betekenen.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk

Naast goed voor de portefeuille zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu. Het is namelijk zo dat de natuur lijdt onder de opwarming van de aarde – tot grote bosbranden en zelfs het smelten van de poolkappen. Als mens moeten wij hier samen wat aan doen. Zelf kan jij je steentje bijdragen door zonnepanelen te plaatsen. Heel wat energie wordt namelijk opgewekt via het verbranden van steenkool. In Nederland gingen onlangs 5 steenkoolcentrales toe – maar al snel werden er 3 nieuwe steenkool centrales gebouwd die naast elektriciteit ook erg vervuilende lucht uitstoten.

Daarnaast gebruiken we in Nederland ook nog heel wat aardgas. Aardgas wordt vooral gebruikt om op te koken, maar ook om water mee te verwarmen. Wanneer je zonnepanelen plaatst kan je ervoor kiezen om water te verwarmen op elektriciteit. Ook aardolie of stookolie wordt af en toe nog gebruikt in Nederland – vooral in de meer landelijke gebieden zien we dat oudere huizen nog ieder jaar een stookolie vat laten vullen. Stookolie is erg vervuilend en erg duur. Het is best om je stookolie boiler te vervangen door een elektrische boiler zodat je ook je water en verwarming kan laten lopen op groene energie – namelijk via zonnepanelen.

Het kopen van zonnepanelen is in

De wereld is zich nu bewust van de voordelen van zonnepanelen en weet dat er heel wat toekomst schuilt in het maken en plaatsen van zonnepanelen. Er wordt dus massaal geïnvesteerd in de ontwikkeling van zonnepanelen. Op die manier kan men betere zonnepanelen maken met een hoger rendement en een hogere Wp.  Hoewel de zonnepanelen vijf jaar geleden reeds erg goed waren hebben de technologische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat de zonnepanelen een hoger rendement hebben en meer elektriciteit opwekken. Door recentelijke ontwikkelingen kan je ook makkelijker een oogje in het zeil houden. Zo zijn er omvormers met een dongel die je een geavanceerd overzicht geven van de opgewekte energie en hoeveel van die energie opgeslagen werd, verbruikt werd of terug naar het energienetwerk geduwd werd.

Groot rendement op uw investering

We hebben het hierboven reeds kort gehad over de terugverdientijd van zonnepanelen. Deze terugverdientijd schommelt tussen de 7 en de 12 jaar afhankelijk van de zonnepanelen die je hebt geïnstalleerd, hoeveel energie je gezin verbruikt, en natuurlijk ook hoeveel kortingen en subsidies je mocht ontvangen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Wanneer we kijken naar de terugbetalingsperiode van 7 tot 12 jaar zien we dat dit in feite een erg hoog en goed rendement is want van zonnepanelen een prima investering maakt. Het is wel even noodzakelijk om te stellen dat het aankopen van goedkope zonnepanelen niet altijd wil zeggen dat het rendement van de investering in zonnepanelen wordt vergroot. Integendeel, het kan soms zelfs zijn dat goedkope zonnepanelen een langere terugverdientijd hebben dan dure zonnepanelen met een hogere Wp. Hierover kan je ons altijd vrijblijvend vragen stellen!

Vraag vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan

Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Zie jij het helemaal zitten om te besparen op je energiefactuur en je steentje bij te dragen voor een beter milieu? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team van experts. Je kan ons contacteren via de chat functie op de website, maar evengoed via telefoon of email.

Bij nl-zonnepanelen.nl kan je terecht voor een groot aanbod aan hoogwaardige en kwalitatieve zonnepanelen die voldoen aan jouw vereisten. Dankzij de mogelijkheid om een zonnepanelen set samen te stellen kan jij je zonnepanelen personaliseren en aanpassen aan jouw omstandigheden.

Onze installateurs plaatsen de zonnepanelen in 1 dag in heel Nederland. De sets en zonnepanelen worden binnen de week bij jou geleverd. Contacteer ons vandaag nog via https://nl-zonnepanelen.nl/.