De technologiewereld staat niet stil. Het is dan waarschijnlijk ook niet al te gek dat er momenteel apps op de markt zijn die je helpen om meer uit je zonnepanelen te halen – hetzij door betere informatie beschikbaar te maken of door je haarfijn uit te leggen in welke hoek je zonnepanelen moeten staan om een zo hoog mogelijk rendement te hebben. In dit artikel kijken we alvast naar de beste apps voor zonnepanelen die vandaag op de markt zijn.  

Solar Tilt

Solar Tilt is een zonnepanelen app die je helpt te bepalen in welke hoek jouw zonnepanelen geplaatst moeten worden. Wanneer je zonnepanelen plaatst wil je natuurlijk dat jouw zonnepanelen zoveel mogelijk zonlicht opvangen om een zo hoog mogelijk rendement te hebben. Met Solar Tilt kan je makkelijk en snel de hoek berekenen waarin jouw zonnepanelen moeten staan. Alle informatie die de app je aanreikt wordt berekend aan de hand van jouw GPS coördinaten, het seizoen en zelfs de datum. Op die manier kan je elke dag weer het meeste uit jouw zonnepanelen halen! Ook kan je deze app gebruiken als een soort meter om na te kijken op welke hoek je zonnepanelen momenteel staan en hoeveel dit afwijkt van de best mogelijke hoek. Met een lijntje in de app en via de camera van je telefoon kan je dan zelf de hoek van de zonnepanelen aanpassen. Solar Tilt is verkrijgbaar op Google Play.  

Solar Panel Simulator

Het rendement en de opbrengst van een hele set zonnepanelen berekenen kan best wel wat tijd in beslag nemen. Met Solar Panel Simulator kan je echter in een handomdraai het rendement van zonnepanelen bekijken voor jouw adres via deze zonnepanelen app. Aan de hand van jouw GPS coördinaten en de hoek van de zonnepanelen zal de Solar Panel Simulator App nakijken hoeveel elektriciteit er kan opgewekt worden en eveneens hoelang het uiteindelijk zal duren voor jouw zonnepanelen zichzelf hebben terugverdiend! Solar Panel Simulator kan je downloaden op Google Play.  

Optimal Tilt Angle

We hebben het hierboven reeds gehad over de app Solar Tilt. Een andere zonnepanelen app die de optimale hoek voor de zonnepanelen berekent is Optimal Tilt Angle. Deze app berekent niet enkel de optimale hoek voor zonnepanelen doorheen de dag, maar eveneens de gemiddelde optimale hoek voor zonnepanelen per dag, week of zelfs maand. Op die manier moet je niet iedere dag de hoek van je zonnepanelen aanpassen en kan je er toch zeker van zijn dat jij je zonnepanelen op een goede hoek hebt staan. De app voert deze berekeningen uit aan de hand van jouw GPS coördinaten en je kan de hoeken van de zonnepanelen makkelijk en snel aanpassen door middel van de ingebouwde hoekmeter. Optimal Tilt Angle is verkrijgbaar op Google Play.  

SolarEdge Monitoring

Ook SolarEdge Monitoring is een app die je helpt met het optimaliseren van jouw zonnepanelen. Via een handig dashboard op de zonnepanelen app kan je makkelijk en snel bekijken hoeveel jouw zonnepanelen vandaag reeds hebben opgebracht, hoeveel energie er in de batterij zit opgeslagen, hoeveel energie er binnenshuis gebruikt is en hoeveel energie er terug naar het net gevloeid is. Daarnaast laat de app je ook weten hoeveel geld je hebt uitgespaard sinds het installeren van je zonnepanelen. Deze app heeft niet enkel een aantrekkelijk dashboard, hij komt ook met zoveel interessante informatie aanzetten dat je als eigenaar van zonnepanelen deze app zeker en vast moet downloaden! Solar Edge is een erg bekend merk van omvormers – klik hier om meer te weten te komen over Solar Edge en hun producten. Deze app kan je downloaden op Iphone en Android.  

Solar CT

Solar CT is een app voor zonnepanelen met een leuke interface en een modern dashboard. Om het jou makkelijk te maken zal Solar CT alle mogelijke instellingen voor jouw zonnepanelen calculeren en jou dan de beste en meest rendabele instellingen geven zodat je het meeste uit je zonnepanelen kan halen. Solar CT zal je zo laten weten welke de beste hoek is voor je zonnepanelen en hoeveel energie je zonnepanelen die dag reeds hebben gekregen. Daarnaast zal Solar CT ook een notificatie uitsturen via de zonnepanelen app wanneer het tijd is om je zonnepanelen te draaien. Solar CT is verkrijgbaar op Google Play.  

My Solar Panel

My Solar Panel is een app die je helpt met het berekenen van het rendement van jouw zonnepanelen afhankelijk van waar jij je zonnepanelen zet, de hoek van de zonnepanelen en waar ter wereld jij je bevindt. Via de zonnepanelen app My Solar Panel krijg je goede en geïnformeerde uitleg over het al dan niet plaatsen van zonnepanelen, hoeveel geld jij ieder jaar zou kunnen besparen en wat het maximale rendement van zonnepanelen is op jouw locatie. Op die manier kan je een beslissing nemen over welke zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel zonnepanelen je uiteindelijk moet laten plaatsen. Deze app kan je downloaden op je Android telefoon.  

iSolar

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen door een vakman weet je natuurlijk niet altijd hoe zonnepanelen werken en hoe jij zelf de installatie kan aanpassen. iSolar helpt jou stap voor stap met het aanpassen van je installatie en het draaien en verstellen van je zonnepanelen. Alle data die door iSolar gebruikt wordt, komt van de gps die op jouw telefoon geïnstalleerd staat. Met deze data kan de iSolar zonnepanelen app dan gerichte berekeningen doen om jou te helpen een maximaal rendement te halen uit jouw zonnepanelen. Je kan de iSolar app downloaden van de Appstore.  

My Solar

My Solar is een erg handige app voor mensen die niet erg veel van zonnepanelen afweten of die zonnepanelen willen besturen terwijl ze zich niet op de locatie bevinden – denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen van een vakantiewoning of zonnepanelen van je huis wanneer jij zelf aan het werk bent. Het enige wat je in wezen moet doen is jouw zonnepanelensysteem verbinden met de My Solar zonnepanelen app en je inschrijven op het abonnement van My Solar. My Solar geeft je een erg mooi, modern en overzichtelijk dashboard met hoeveel energie er is opgewekt, wat de bete hoek is voor de zonnepanelen en wanneer er problemen opduiken krijg je stante pede een notificatie op je telefoon. Op die manier ben je altijd op de hoogte van wat er gaande is met jouw zonnepanelen – waar je ook bent! Deze app is verkrijgbaar in de appstore en op Google Play.   Wil jij meer te weten komen over zonnepanelen? Of heb jij nog vragen over het plaatsen of aanschaffen van zonnepanelen? Je kan altijd terecht met vragen op nl-zonnepanelen.nl.