Wil jij graag zonnepanelen plaatsen? Ben jij op zoek naar goede en kwalitatieve zonnepanelen? In dit artikel zetten we enkele goede en kwalitatieve merken op een rijtje zodat jij een goede keuze kan maken voor de installatie van jouw zonnepanelen.  

Beste merk zonnepanelen kiezen

Het vinden van het beste zonnepaneel om bij jou thuis te installeren is een enorme uitdaging. Er zijn namelijk heel wat verschillende merken zonnepanelen op de markt verkrijgbaar, maar het is moeilijk om als iemand die nog maar pas over zonnepanelen begint te leren een keuze te maken tussen al deze merken. Er zullen namelijk een hele hoop zonnepanelen voorbij komen aan een aantrekkelijke prijs, maar het is ook belangrijk dat je het beste merk zonnepanelen kiest.  

Efficiëntie van verschillende merken zonnepanelen

De efficiëntie van zonnepanelen speelt een hoofdrol in de rangschikking van de zonnepanelen di en draagt ​​bij aan de populariteit van de merken internationaal. De efficiëntie van zonnepanelen is de kracht van zonnepanelen om de zonne-energie van de zon om te zetten in elektrische energie. Topfabrikanten van zonnepanelen produceren zonnepanelen met een efficiëntie van 20% tot 23%, wat betekent dat zonnepanelen van deze merken 20% tot 23% zonne-energie die de zon op zonnepanelen neerzet, omzetten in elektrische energie. Je zult denken dat een efficiëntie van 23% erg laag is, maar deze efficiëntie wordt berekend door alle factoren die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden, zoals de kracht van de zonnestralen, de locatie, de schaduw, de weersomstandigheden, de temperatuur en de installatiehoek, in gedachten te houden.  

Welk merk zonnepaneel merk met welk temperatuurcoëfficiënt

Temperatuur is ook van belang bij de werking van de zonnepanelen. Je kan zonnepanelen tegen een mooie lage prijs vinden, maar hun temperatuurcoëfficiënt kan hoog zijn. De temperatuurcoëfficiënt is de term geeft aan wat er gebeurt met het vermogen, het voltage en de stroomsterkte wanneer de temperatuur met 1 graad Celsius stijgt. De temperatuurcoëfficiënt van LG-zonnepanelen is bijvoorbeeld -0,3%, wat betekent dat bij een temperatuurstijging van één graad Celsius het paneel slechts 0,3% van zijn efficiëntie verliest en bij een toename van 10 graden Celsius de efficiëntie van het paneel verloren zal slechts 3% zijn, dat is een erg goede temperatuurcoefficient. Net als LG-zonnepanelen produceren topfabrikanten van zonnepanelen de zonnepanelen met een lagere temperatuurcoëfficiënt van -0,1% tot 0,35%.  

Zonnepanelen merken en garantie

Garantie is erg belang wanneer we kijken naar de beste merken van zonnepanelen. Het is namelijk erg goed om een lange en goed dekkende garantie te hebben op zonnepanelen – zowel op de panelen zelf als op de installatie. Wanneer er wat mis gaat en een zonnepaneel stuk gaat door een fabricagefout dan is het merk verplicht om jou een nieuw zonnepaneel te bezorgen. Hetzelfde geldt voor de plaatsing van zonnepanelen waar een plaatsingsfout kan betekenen dat je panelen niet rendabel zijn of erger nog: bij een kleine storm van je dak vliegen. Veel fabrikanten van zonnepanelen geven een garantie van 10 jaar, maar de door ons team geselecteerde zonnepanelen hebben een garantie van 15 jaar tot 25 jaar. Goedkopere merken geven je misschien een kortere garantie maar in dit geval is het best dat je kiest voor een goed en kwaliteitsvol merk dat jou een goede en goed dekkende garantie geeft.  

Prijs

Ook de prijs zal een rol spelen wanneer je op zoek bent naar een goed merk wanneer het op zonnepanelen aankomt. Een goedkope prijs is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar dat wil niet altijd zeggen dat de zonnepanelen die aan een goede prijs aangeboden worden ook effectief goed zijn. We begrijpen maar al te goed dat je opteert voor een goedkope set zonnepanelen – maar dit kan je op het eind van de dag meer geld kosten omdat je rendement lager is, er minder lang garantie gegeven wordt en je zonnepanelen wat minder lang meegaan. Wanneer je voor zonnepanelen gaat van een top-fabrikant kan het zijn dat je al wat meer moet betalen, maar dit is omdat men hoogwaardige producten gebruikt om de zonnepanelen te vervaardigen. Op die manier kan men zonnepanelen leveren met een hoge efficiëntie.  

Terugverdientijd

Het prijspunt is natuurlijk erg belangrijk wanneer we nadenken over welk merk zonnepanelen we kiezen. Toch is het best om te kijken naar de terugverdientijd van zonnepanelen in plaats van de totale prijs. Het kan namelijk zijn dat goedkope zonnepanelen een gelijke of langere terugverdientijd hebben in tegenstelling tot duurdere zonnepanelen van kwalitatieve merken.  

Beste merken voor zonnepanelen

Rekening houdend met al deze verschillende factoren hebben wij een lijst opgesteld met de beste topmerken voor zonnepanelen. Deze merken hebben internationaal naam en faam gehad en worden overal ter wereld verkocht als topzonnepanelen. Indien je zelf nog vragen hebt over de verschillende merken zonnepanelen en welke merken je best kiest als particulier, dan kan je altijd contact opnemen op onze website. Dit zijn in onze ogen de 6 beste merken voor zonnepanelen Over het algemeen zijn LG, JA solar en Canadian Solar de beste zonnepanelen vanwege de hoge efficiëntie, concurrerende prijzen en de het feit dat deze merken een erg goede en dekkende garantie bieden. Deze bedrijven combineren duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor wij deze merken met trots in onze lijst van beste merken zonnepanelen stoppen en ze graag op onze website aanbieden. Daarnaast hebben brengen deze merken zonnepanelen met een erg hoog rendement op de markt waardoor je niet enkel meer elektriciteit kan opwekken, maar natuurlijk ook meer geld gaat besparen. Wanneer je naar zonnepanelen kijkt is het dan ook best dat je kijkt naar de terugverdientijd in plaats van de initiële prijs.  

Neem vrijblijvend contact op

Heb je verder nog vragen over de verschillende merken van zonnepanelen en over de specificaties van de zonnepanelen kan je altijd vrijblijvend contact opnemen. Op onze website nl-zonnepanelen.nl vind je alle up to date informatie over deze geweldige merken en hun aanbod aan zonnepanelen. Daarnaast staat ons team van deskundige zonnepanelenexperts klaar on jouw vragen te beantwoorden of om jou vrijblijvend een offerte te maken. Onze zonnepanelen worden in 1 dag geïnstalleerd door een team professionele installateurs. Wij installeren in heel Nederland en de zonnepanelen worden binnen een week geleverd.