NL Zonnepanelen

Optimizer zonnepanelen

Heeft u een optimizer voor uw zonnepanelen nodig? Om die vraag te beantwoorden moet eerst duidelijk zijn wat een zonnepaneel optimizer eigenlijk inhoud. Een zonnepanelen optimizer is als het ware een kastje wat tussen het zonnepaneel en de omvormer geplaatst wordt. De panelen worden los van elkaar gekoppeld doordat elk zonnepaneel zijn eigen optimizer heeft. Dit wordt ook wel een parallel geschakeld systeem genoemd. Het systeem wordt opgedeeld in meerder lusjes door de optimizers. Zij zorgen ervoor dat de invloed van schaduw minimaal is en dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van een zonnepaneel.

Kiezen voor een optimizer zonnepaneel?

Valt er ook wel eens schaduw op jouw zonnepaneel? Soms heeft u dat er precies een boom vlakbij staat en dat er daardoor schaduw op uw dak valt. Een zonepaneel optimizer is dan ideaal omdat deze de invloed van schaduw minimaliseren. Dit werkt vaak in een kettingreactie. Als één paneel geen zonlicht krijgt, dan werkt vaak ook de rest niet naar zijn maximale capaciteit. Doordat een parallel systeem wordt gehanteerd met een zonnepanelen optimizer, voorkomt u dat de totale prestatie van uw systeem daar de dupe van wordt. Bij een serieel zonnestroomsysteem heeft schaduw gelijk een effect op al jouw zonnepanelen.

Wel of geen optimizers?

Er zijn natuurlijk veel voor en nadelen van een zonepaneel optimizer. Het is een goede keuze om te kiezen voor een zonnestroomsysteem met optimizers als er gedeeltelijk schaduw op uw dak valt. U haalt zo het maximale uit uw zonnepanelen. Ook is een voordeel aan optimizers voor uw zonnepanelen dat elk paneel gemonteerd kan worden in de desbetreffende applicatie. Zo kunt u er snel achter komen of een paneel bijvoorbeeld defect is. Dat is met een ander soort systeem niet mogelijk. U kan ook de opbrengst per paneel monitoren. Zo weet u precies hoeveel elk zonnepaneel oplevert. Een zonnepaneel optimizer is ook goedkopen dan een micro-omvormer. Voor dat u wel of geen optimizers besteld moet u zichzelf ook bewust zijn van het feit dat de zonnepanelen dan parallel zijn geschakeld. De zonnepanelen hebben dan minder last van de schaduw.

Zonnepanelen set

Natuurlijk is elke situatie anders. Heeft u bijvoorbeeld een schuin of een plat dak? Wilt u blauwe of zwarte zonnepanelen? U kunt bij ons zelf kiezen wat bij jouw situatie hoort. U hoeft nooit meer losse onderdelen te bestellen maar u kunt simpelweg gewoon een compleet pakket kiezen. U kunt ook een pakket kiezen met een bepaald merk. Wat dacht u van LG Solar zonnepanelen of toch liever Ja Solar zonnepanelen? U kan het allemaal bij NL-zonnepanelen vinden en kiezen. 

Informatie NL-Zonnepanelen

NL-zonnepanelen levert veel verschillende producten. Hierbij moet u denken aan zonnepanelen, omvormers, optimizers, montage materiaal en bekabeling. Wist u dat de installatie van zonnepanelen volledig wordt gedaan door de ervaren installateurs partner van NL-Zonnepanelen? Onze installatiepartner doet meer dan 40 installaties per week! De installateurs beschikken over opleidingen en over de vereiste certificering. Binnen 3 tot 6 weken liggen jouw zonnepanelen met optimizer bij u op uw dak. Neem gerust contact met ons op voor met informatie. Wij van NL-Zonnepanelen helpen u graag!