100+ klanten gingen u voor!

Positieve Energie

Heeft u zonnepanelen van NL Zonnepanelen?

Krijg en geef nu een cadeaubon t.w.v. €50,- aan familie, vrienden of buren! Vul het formulier in en wij regelen de rest!

Beoordeeld met een 9,5

Geef en krijg een bol.com kadobon bij een volledige installatie t.w.v. €50,-

Volledig vrijblijvend!

Bespaar op energieverbruik

Bespaar direct  op je energierekening.
⮕ Op een gemiddeld dak passen 14 zonnepanelen.
⮕ Een gezin bespaart gemiddeld €816,- per jaar.

Particulier? Dan betaalt u geen BTW!

Belastingdienst betaalt mee aan je zonnepanelen. ⮕Particulier? Dan betaalt u geen BTW!

Beter dan sparen

13% procent rendement op jaarbasis.
⮕Hou elke maand meer over.
⮕Investeer in de toekomst, voor je kinderen en je portemonnee.

30 dagen op proef!

⮕Niet tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.
⮕Wij komen ze zelf demonteren.
⮕Geld wordt direct teruggestort op uw rekening.

Zonnepanelen in 5 stappen

U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.

Wat onze klanten zeggen

Duizenden euro’s bespaard voor onze klanten.

Prima bedrijf en top klantenservice.Indien je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen is dit bedrijf een aanrader. Als je vragen hebt wordt je prima geholpen. Ben zeer tevreden, bedankt!

Hennie, Haarlem

Prima werk!

Uitstekende communicatie, goede after service, werk op tijd geleverd, de monteurs kwamen zoals afgesproken. De prijs is ook redelijk en ik ben erg opgewekt met de stroom die we nu opwekken!

Martijn, Zoetermeer

100% tevreden

Na onderzoek ben ik uitgekomen bij NL Zonnepanelen. Ik wilde graag Canadian Solar zonnepanelen met optimizers. Ze hebben wij goed begeleid tijdens het aankoop proces.

Van, Velsen Noord

Meest gestelde vragen

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit fotovoltaïsche cellen ook wel zonnecellen genoemd. Zonnecellen bestaan silicium, waaraan zowel aan de boven- als onderzijde ook fosfor toegevoegd wordt, zodat het silicium een halfgeleider wordt. Rondom dit geheel worden twee doorzichtige platen geplaatst en zo ontstaat een zonnepaneel.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen zonlicht op, welke wordt omgezet naar bruikbare stroom aan de hand van een omvormer..

Wat als de zon niet schijnt?

Zonnepanelen wekken ook energie op als het bewolkt weer is. Hierdoor zijn ze in Nederland ook een goede mogelijk om groene energie op te wekken. In de volle zon wekken de zonnepanelen natuurlijk meer op, maar in beide gevallen zijn ze zeer rendabel.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Vraag een gratis dakcheck aan.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben een levensloop van 15 tot 30 jaar, dit hangt echter af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Monokristallijne zonnepanelen gaan doorgaans 25 jaar mee. Polykristallijne zonnepanelen gaan circa 30 jaar lang mee.

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen?

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en kom er binnen twee minuten achter.

Wanneer mijn dak niet op het zuiden ligt zijn zonnepanelen dan de moeite waard?

Veel daken zitten niet rechtstreeks op het zuiden. Een oost west opstelling van de zonnepanelen zou een hele goede oplossing kunnen zijn. Hiermee worden een aantal zonnepanelen op het oosten gericht en een aantal op het westen. Dit kan in veel gevallen zelfs meer energie opleveren omdat het dakvlak van een oost west dak vaak groter is dan alleen een zuiddak. Per saldo breng je daar meer energie mee op.

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en vervolgens teruglevert aan het net, wordt weggestreept tegen de stroom die je op een later moment ontvangt. Zo kan je overdag de energie opwekken en ook s avonds gebruiken. Je krijgt voor het terugleveren van stroom namelijk hetzelfde tarief als het ontvangen ervan. Bekend is echter dat deze regeling vanaf 2023 door de overheid afgebouwd gaat worden. Inmiddels zijn er meer details bekend over het wetsvoorstel. Ook wanneer het salderen minder wordt, blijven zonnepanelen aantrekkelijk.

Hoe krijg ik mijn BTW terug van de zonnepanelen?

Voor het terugvragen van de BTW op de zonnepanelen is het belangrijk dat je niet eerder gebruik hebt gemaakt van de BTW aftrek, ook moet de factuur van de zonnepanelen op de zelfde naam staan als van degene die de energierekening betaald. Vervolgens meld je je eenmalig aan bij de belastingdienst als ondernemer voor de btw. Na het invullen van de gevraagde gegevens zal de belastingdienst de BTW aan je overmaken. NL Zonnepanelen kan hier uiteraard in assisteren.