Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de beste kwaliteit krijgt. Voordat zonnepanelen de markt op mogen, worden ze natuurlijk uitvoerig getest door verschillende instituten. Eén van die testinstituten is het Photon Laboratory GmbH, gelegen in het Duitse Aken. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoerig testen van zonnepanelen. In deze blog lees je hoe de zonnepanelen getest worden en op welke aspecten de zonnepanelen worden gecontroleerd.

De Photon Group

Het bedrijf, dat sinds 1996 actief is, werd opgericht om het idee van een milieuvriendelijke manier van stroom opwekken te steunen. In die periode werd het idee van stroom opwekken door middel van zonne-energie belachelijk gevonden door economen en politici, mede omdat het onbetaalbaar leek. Tegenwoordig zijn we bijna niet meer anders gewend en hoe meer zonne-energie we samen opwekken, hoe goedkoper het wordt.

Na een korte voorbereidingsperiode werd na zes maanden de eerste editie van PHOTON gepubliceerd: 52 pagina’s aan informatie over zonnepanelen en de verschillende soorten. Vanaf die tijd is Photon de grootste uitgever op het gebied van zonne-energie. Sinds het begin van het bedrijf is hun missie: “het promoten van duurzame energievoorzieningen met goedkope alternatieven door volledige en vooral correctie informatie te verstrekken.”

Wat is de Photon zonnepanelen test?

In de praktijk kun je de Photon zonnepanelen test vergelijken met het testen van auto’s op hun verbruik. Ze dienen aan een aantal aspecten te voldoen om te slagen voor de test. Aanbieders van zonnepanelen kunnen makkelijk informatie verstrekken over bijvoorbeeld het rendement van zonnepanelen. Photon is een instituut dat test wat het daadwerkelijke rendement is en of de aanbieder de juiste informatie aan de koper verstrekt. Omdat de testen plaatsvinden in de open velden van Aken, zijn de testresultaten vergelijkbaar en zeer realistisch voor Nederland.

De Photon test richt zich op verschillende factoren om zonnepanelen te beoordelen. Hieronder zullen we kort uitleggen welke factoren dit zijn en hoe ze beoordeeld worden.

Opbrengst-metingen onder standaard omstandigheden

Deze metingen worden in feite 365 dagen per jaar uitgevoerd. De zonnepanelen worden in de testvelden van Photon geplaatst en voor een langdurige periode getest. Zonnepanelen fabrikanten kunnen beloven dat hun zonnepanelen minder dan 1% aan vermogen per jaar verliezen. Photon test voor een meerjarige periode of dit klopt, of dat er andere bevindingen zijn die realistischer lijken.

Het evalueren van zwak licht gedrag

De zon schijnt in Nederland helaas niet het hele jaar door. Photon test zonnepanelen ook op de inval van minder of zwak licht. Hoe hoog blijft het rendement in deze periodes? Wordt er zonne-energie opgewekt wanneer er voor een langdurige periode schaduw over de panelen valt?

Het bepalen van de temperatuur coëfficiënten

Je wilt bij de aanschaf van zonnepanelen natuurlijk dat deze zoveel mogelijk energie (kWh) oplevert per jaar. De temperatuur coëfficiënt bepaalt het daadwerkelijke vermogen onder ‘echte’ omstandigheden wat de zonnepanelen opleveren. In de praktijk zitten hier wiskundige formules achter. De uitkomst hiervan geeft een duidelijke indicatie wat de opbrengst in kWh is van de zonnepanelen.

De Photon test

Bij Photon worden niet alleen zonnepanelen getest. Alle materialen die voor de opwekking van zonne-energie zorgen worden bij het instituut in Aken getest. Hierbij vallen onder andere nog omvormers, stekkers en de bijbehorende kabels.

Nadat de zonnepanelen uitvoerig en voor lange tijd getest zijn, krijgen ze een bepaalde gradatie. De beoordelingen die ze krijgen zijn brons, zilver of goud. Wanneer ze een bronzen beoordeling krijgen, betekent dit dat er tijdens de test ofwel enige defecten aan het licht zijn gekomen, of dat de prestaties op het gebied van rendement tegenvallen. De zilveren gradatie betekent dat de zonnepanelen levensduur beoordeeld worden als ‘lang’ en dat ze gemiddeld scoren in de tests. Wanneer de levensduur test van Photon met gemak wordt behaald en als de panelen bij zwak licht nog steeds een hoog rendement kunnen opleveren, worden ze beoordeeld met een gouden gradatie.

Bij NL Zonnepanelen bent u ervan verzekerd dat u de beste kwaliteit zonnepanelen in huis haalt. Dit komt onder andere doordat de fabrikanten van de zonnepanelen die wij aanbieden, het merk volledig zelf beheren. Via onze website kunt u eenvoudig kiezen tussen de beste zonnepanelen. Kiest u voor het goed beoordeelde merk Jinko? Neem dan een kijkje op deze pagina! Via de volgende pagina kunt u ook eenvoudig kiezen uit ons brede assortiment omvormers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *