NL Zonnepanelen

Zakelijk

Verduurzaam jouw kantoorpand of vastgoedproject met behulp van zonnepanelen en bespaar geld

 • 30 dagen proef
 • Scope 12 gekeurd
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen dragen niet alleen bij aan een gezonde financiële situatie, maar ook aan het welzijn van onze planeet. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven besluiten om zonnepanelen te installeren. We geven jou meer informatie over zonnepanelen en de voordelen ervan.

Waarom kiezen voor zakelijke zonnepanelen?

Allereerst draagt het installeren van zonnepanelen actief bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Door zelf energie op te wekken, verminder je jouw afhankelijkheid van energieleveranciers en schommelende energieprijzen. Het plaatsen van zonnepanelen draagt ook bij aan de milieudoelstellingen van Nederland, waardoor het land minder afhankelijk wordt van de import van fossiele brandstoffen uit andere landen. Heeft jouw bedrijfspand ruimte voor zonnepanelen? Dan adviseren we jou graag over de mogelijkheden van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen.

Zonnepanelen op schuin dak

Subsidies voor zakelijke zonnepanelen

Investeren in zakelijke zonnepanelen wordt een stuk aantrekkelijker door verschillende subsidies. Er zijn 5 regelingen voor bedrijven die willen investeren in zakelijke zonnepanelen. Hieronder zijn de verschillende subsidiemogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen kort toegelicht:

 • SDE++ (Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie): deze subsidie compenseert het prijsverschil tussen grijze en zonnestroom. Het is beschikbaar voor bedrijven met een zakelijke aansluiting groter dan 3×80 ampère en een zonnestroominstallatie van meer dan 15 kWp.
 • Kleinschaligheidsaftrek (KIA): ook wel bekend als investeringsaftrek, waarbij tot 28% van de investeringskosten kan worden afgetrokken van de fiscale winst. Geen aparte aanvraag nodig; bewaar gewoon de factuur.
 • Energie-investeringsaftrek (EIA): hiermee mag je onder bepaalde voorwaarden meer dan 50% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA): tot 36% aftrek van investeringskosten voor zonnepanelen die op de Milieulijst staan. Vereist jaarlijkse investering van minimaal € 2500,- en melding binnen 3 maanden bij het RVO.
 • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil): tot 75% van de investering in zakelijke zonnepanelen afschrijven wanneer gewenst. Voorwaarden zijn opname in de Milieulijst en een minimale investering van € 2500,- met melding bij de RVO binnen 3 maanden.

Deze diverse regelingen bieden bedrijven verschillende mogelijkheden om te profiteren van financiële voordelen bij de investering in zakelijke zonnepanelen.

Waarom kiezen voor NL Zonnepanelen?

Kies voor NL Zonnepanelen en ervaar uitstekende service en garantie. Onze professionele begeleiding, geavanceerde software voor energieprognoses, en samenwerking met gecertificeerde vakmensen garanderen kwalitatieve installaties. Met wekelijks 40 efficiënte installaties door onze partners en een landelijke dekking, bedienen wij zakelijke locaties door heel Nederland, met Haarlem en Almere als thuisbasis. Ongeacht jouw bedrijfslocatie, NL Zonnepanelen staat klaar om jouw duurzame energiebehoeften te vervullen.

Zonnepanelen op appartementencomplex
icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Opbrengst zakelijke zonnepanelen

Gemiddeld leveren zakelijke zonnepanelen een rendement op tussen de 10% en 20%. Dit benadrukt overduidelijk dat zakelijke zonnepanelen een aantrekkelijke investering vormen. Zakelijke zonnepanelen zijn niet alleen goed voor de planeet, maar zonnepanelen zijn ook een goede zakelijke investering. Wij staan voor je klaar en informeren je graag over de mogelijkheden.

Zonnepanelen op plat dak.

Zo werkt zakelijk zonnepanelen kopen

Bij NL Zonnepanelen hanteren we een gestructureerd proces om een naadloze overgang naar zonne-energie voor jouw bedrijf te waarborgen.

Stap 1 Telefonisch kennismakingsgesprek

Uw zonnepaneel installatie begint met een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden om uw dak te voorzien van zonnepanelen.

Stap 2 Offerte analyseren en akkoord

Na het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons een gedetailleerde, vrijblijvende offerte. Deze offerte is gebaseerd op uw specifieke situatie en behoeften. U heeft de tijd om de offerte te overwegen en bij akkoord gaan we verder naar de volgende stap.

Stap 3 Gratis technische schouw op locatie

Voordat de installatie begint, komt een van onze technische experts bij u langs voor een grondige inspectie van uw dak. Dit zorgt ervoor dat de zonnepaneel installatie soepel zal verlopen.

Stap 4 Installatie

Onze gecertificeerde installateurs gaan aan de slag met het plaatsen van de zonnepanelen. Zij zorgen voor een veilige en efficiënte installatie, terwijl u op de hoogte wordt gehouden van de voortgang.

Stap 5 Oplevering systeem en applicatie

Na installatie zorgen we voor een grondige inspectie en testen we het systeem. Ook krijgt u toegang tot een applicatie waar u real-time uw energieproductie kunt volgen. We zorgen ervoor dat alles naar behoren werkt en dat u tevreden bent met het eindresultaat.

 

Zakelijke zonnepanelen aanschaffen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? We informeren je graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Wattpiek(WP)?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt aangeduid met wattpiek (WP). Het aantal WP van een zonnepaneel wordt bepaald wat het zonnepaneel aan vermogen opbrengt in een optimale situatie. Rekening houdende met omgevingsomstandigheden is het in werkelijkheid altijd anders.

Hoeveel watt heb ik nodig?

Het verbruik van uw huishouden kunt u redelijk simpel vinden. Kijk naar uw verbruik afgelopen jaar. Trek daar energiebesparende maatregelen van af en tel daar nieuwe energie verbruikende apparaten waaronder bijvoorbeeld die elektrische auto bij op. Verder is het mogelijk om naar gemiddeld verbruik te kijken.

 • 1 persoons huishouden: 1.500 kWh
 • 2 persoons huishouden: 2.500 kWh
 • 3 persoons huishouden: 3.500 kWh
 • 4 persoons huishouden: 4.500 kWh
 • Tel vervolgens bij elke extra persoon 500 kWh per jaar extra

Als u voorgaande gemiddelde verbruik deelt door het 0.75. Dan krijgt u het aantal WP (wattpiek) wat u nodig heeft. Als u dit aantal WP installeert zal u bij een Zuid opstelling altijd goed zitten in Nederland.

Wat houd het aantal Volt in?

Volt is spanning en ampère is stroomsterkte. Vergelijk het met een waterstroom. De pomp is de spanningsbron. Hoe meer water door het traject wordt gestuwd hoe meer druk en dat is dus de spanning. De stroomsterkte komt overeen met de hoeveelheid water dat op een bepaalt tijdstip langs komt

Hoeveel Volt heb ik nodig?

Het voltage staat vast in Nederland: dit is 230 volt.

Wat houd het aantal ampère in?

Bij het installeren van het zonnepanelen kijk je naar het aantal watt wat de panelen opleveren. Vervolgens deel je het aantal watt door het aantal volt wat wij in Nederland gebruiken namelijk 230 Volt. Dan kom je op het aantal ampère. Het aantal ampère is dan weer belangrijk voor de stoppenkast.

Hoeveel ampère heb ik nodig?

In Nederland is een 1-fase aansluiting 25 Ampère deze kan maximaal 5.500 watt aan. Op het moment dat uw totale opbrengst van de zonnepanelen hier bovenuit komt heeft een 3-fase aansluiting van 3x 25 Ampère nodig.

Kan ik zien hoeveel stroom welk paneel oplevert?

Het is uiteraard mogelijk om te zien hoeveel stroom welk paneel voor u oplevert. Dit is echter niet op basis van het paneel mogelijk maar op basis van de micro-inverter of op basis van de optimizer. Deze hebben contact met ofwel de omvormer ofwel direct met uw applicatie waardoor u de hele dag precies weet hoeveel elk paneel oplevert.

Werken zonnepanelen met het Nederlandse weer?

Nederland is zeer geschikt voor zonnepanelen. Hoewel men wel eens denkt dat zonnepanelen op zonlicht werken gaat het niet om zonlicht maar om licht. Dit betekend dat ook bij bewolkt weer de zonnepanelen stroom opwekken.

Wanneer leveren zonnepanelen de meeste stroom?

Uw zonnepanelen krijgt energie van de zon. Hoe directer de zon op uw paneel kan schijnen hoe groter de opbrengst is die u krijgt. In Nederland is een zuid opstelling de opstelling die de hoogste rendementen oplevert. Mei, juni en juli zijn de maanden waar uw panelen historisch gezien het meeste zullen opleveren.

Is de winter een goede tijd om zonnepanelen te nemen?

Het is altijd een goede tijd om zonnepanelen te nemen. Zonnepanelen gaan bij goed onderhoud makkelijk 25 jaar mee. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de temperatuur bij het installeren van de panelen tussen de 5 en 40 graden is. Anders is er een risico dat de installatie materialen niet optimaal blijven functioneren.

Is de lente een goede tijd om zonnepanelen te nemen?

Het is altijd een goede tijd om zonnepanelen te nemen. Zonnepanelen gaan bij goed onderhoud makkelijk 25 jaar mee. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de temperatuur bij het installeren van de panelen tussen de 5 en 40 graden is. Anders is er een risico dat de installatie materialen niet optimaal blijven functioneren.

Is de zomer een goede tijd om zonnepanelen te nemen?

Het is altijd een goede tijd om zonnepanelen te nemen. Zonnepanelen gaan bij goed onderhoud makkelijk 25 jaar mee. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de temperatuur bij het installeren van de panelen tussen de 5 en 40 graden is. Anders is er een risico dat de installatie materialen niet optimaal blijven functioneren.

Is de herfst een goede tijd om zonnepanelen te nemen?

Het is altijd een goede tijd om zonnepanelen te nemen. Zonnepanelen gaan bij goed onderhoud makkelijk 25 jaar mee. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de temperatuur bij het installeren van de panelen tussen de 5 en 40 graden is. Anders is er een risico dat de installatie materialen niet optimaal blijven functioneren.

Welke factoren hebben invloed op de opbrengst van mijn panelen?

De factoren die van invloed zijn op uw panelen zijn de windrichting waarin uw panelen liggen, de hellingshoek van uw panelen. De warmte van uw paneel. Het gebruik van micro-inverters of optimizers. Of er sprake is van schaduwwerking. Het aantal zonuren dat uw dak krijgt. De tijd van het jaar en de tijd van de dag.

Mijn zonnepaneel levert ineens minder stroom op wat is er aan de hand?

Als uw zonnepanelen minder opleveren kan dat aan een aantal dingen liggen. Op het moment dat het verschil erg groot is kan het zijn dat u een niet werkend onderdeel van uw systeem heeft. Hierbij is het eerste advies contact op te nemen met de leverancier van de optimizer. Mocht u geen gebruik maken van optimizers kan het zo zijn dat een deel van uw panelen in de schaduw is komen te liggen. Ook kan het zijn dat er bladeren, vogelpoep of iets anders op uw panelen liggen.

Kies ik voor landscape of portret?

Op een schuin dak kunt u kiezen voor een installatie in Landscape of Portret. Voor de opbrengst van de panelen maakt het niet uit. Wel dient u rekening te houden met de lengte van de kabels van de panelen als u kiest voor landscape. De reden om voor de ene of de andere optie te kiezen ligt hem met name in de indeling van uw dak. Ook een gecombineerde legging is mogelijk.

Welke bevestigingsmateriaal heb ik nodig?

Alle benodigde bevestigingsmaterialen worden meegeleverd in de pakketten van NL Zonnepanelen. Mocht u zelf uw pakket samenstellen vanuit de shop raden wij u aan de datasheets goed door te nemen. De partij waarbij u uw bevestigingsmateriaal besteld zal u hier ook bij helpen. Mocht u bij ons uw bevestigingsmateriaal bestellen zullen wij altijd een berekening doen om een volledig overzicht te kunnen geven van alle moertjes en andere onderdelen die u nodig heeft.

Wat is een zuid ligging?

Een Zuid ligging houd in dat de zonnepanelen met de zichtbare kant naar het zuiden worden gericht. Een zuid ligging levert in Nederland het meeste zonuren op en dus de hoogste energieopbrengst.

Wat is een Oost-West Ligging?

Een Oost-West ligging houdt in dat er twee panelen worden geïnstalleerd op een plat dak. Hoewel de individuele panelen op deze wijze minder opleveren dan een ligging in zuidelijke richting, is de totale opbrengst van uw dak een stuk hoger. Gezien het feit dat u gedurende de hele dag zonlicht op uw panelen krijgt en de panelen dichter op elkaar kunt (laten) installeren.

Heb ik ballast nodig en hoe veel?

De hoeveelheid ballast hangt onder andere af van de windrichting, de hoeveelheid panelen en de hoogte van uw dak. Wij zullen voor het moment van het leveren van het installatiemateriaal een volledige berekeningen maken en met u delen waarin de ballast ook staat opgenomen.

Wat is Mono(cristalyne)?

Mono of Monokristalyne staat voor het feit dat de zonnecel slechts uit één kristal bestaat. Door het kristal te laten groeien in een omgeving waarin geen vervuilingen zijn en waar verder geen materialen worden gebruikt die reageren met de omgeving krijg je een eenkleurig paneel met een hoge opbrengst.

Wat is Poly(cristalyne)?

Poly of Polycrystallyne staat voor het feit dat de zonnecel uit meerdere kristallen bestaat. In tegenstelling tot Mono worden onzuiverheden niet tot een minimum beperkt waardoor meerdere kristal structuren ontstaan. Hierdoor krijgt de cel een metaalachtige glans. Het productieproces is goedkoper en levert gemiddeld een lager rendement op.

Wat is Smart optimized?

Smart optimized houd in dat het paneel zelf al een optimizer heeft ingebouwd. Dit zorgt voor een optimale opbrengst van uw installatie.

Wat is bificial?

Bificial houd in dat een paneel niet alleen zon kan omzetten in energie aan de kant dat het paneel naar de zon is gericht maar ook aan de achterkant welke naar het dak is gericht. Om hier optimaal gebruik van te maken, wordt er vaak gebruik gemaakt van een wit vlak achter de zonnecellen zodat er zo veel mogelijk licht terugkaatst op de cellen.

Wat is all black?

All black maakt gebruik van Mono zonnecellen en een zwarte ondergrond voor de zonnecellen. Hierdoor zie je de individuele zonnecellen (bijna) niet meer zitten. Het nadeel is dat zwart sneller opwarmt en dat bij te veel warmte de productie van uw panelen kan teruglopen. Belangrijk is dus ook dat het systeem goed geventileerd is. Het ziet er echter wel prachtig uit.

Wat is black frame?

Black frame is eigenlijk exact wat het zegt. Panelen kunnen in een zilveren frame worden aangeboden, zilveren kleur of een black frame, een zwarte kleur. Dit is puur esthetisch en heeft geen effect op de opbrengst van uw panelen. Met een kleine aantekening dat zwart meer hitte opneemt dan zilver en bij een te hoge temperatuur de opbrengst van uw panelen kan teruglopen.

Wat is zilver frame?

Zilver frame is eigenlijk exact wat het zegt. Panelen kunnen in een zilveren frame worden aangeboden, zilveren kleur of een black frame, een zwarte kleur. Dit is puur esthetisch en heeft geen effect op de opbrengst van uw panelen. Met een kleine aantekening dat zwart meer hitte opneemt dan zilver en er met een zilver frame minder risico is op het teruglopen van de opbrengst wegens te hoge temperaturen.

Wat is een hybride zonnepaneel?

Hybride zonnepanelen, zijn geschikt voor het opwekken van elektriciteit maar leveren daarnaast ook warm water op. Een hybride paneel is een combinatie van een zonnepaneel en een zonnecollector.

Wat houd tier 1 in?

Tier 1 is een benoeming voor een producent die zich houdt aan een aantal kwaliteitseisen. Dit betekend dat elke zonnepaneel dat wij voeren aan een aantal eisen voldoen die de betrouwbaarheid van de panelen waarborgt. Het hele productieproces wordt volledig beheerd door het merk zelf. Ook koopt de fabrikant geen onderdelen van andere fabrikanten, zo krijgt het merk de volledige controle over de eigen productie zonder dat er fouten komen die door derden-fabrikanten worden gemaakt. De fabrikant heeft hierdoor volledige verantwoordelijkheid voor elk onderdeel van het zonnepaneel. Zij hebben de productie tot een kunst verheven, het proces is volledig geautomatiseerd, zodat de kans op fouten nihil zijn. De tier 1 spelers produceren minimaal al 5 jaar zonnepanelen en investeren veel in R&D.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt van meerdere factoren.

 1. De energie die de zon levert per m2.
 2. De efficiëntie van uw zonnepaneel.
 3. De oppervlakte van uw zonnepaneel
 4. De windrichting waarop u uw zonnepanelen installeert.
 5. De helling waarop uw zonnepanelen installeert.
 6. Schaduwwerking op uw panelen.
 7. Het verbruik van uw huishouden.

Hieronder zullen wij een rekensom weergeven voor een huishouden van 3 personen.

 1. In Nederland levert de zon gemiddeld 1100 KWh per m2.
 2. De efficiëntie van uw zonnepanelen vindt u in de datasheet. Wij gaan hier uit van 20%
 3. Wij gaan uit van een oppervlakte van 1 m2 per zonnepaneel.
 4. Wij gaan uit van de windrichting zuid. (Optimaal)
 5. Wij gaan uit van een hellingshoek van 30 graden. (Optimaal)
 6. Wij gaan er van uit dat er geen schaduwwerking is op uw panelen.
 7. Bij een gezin met 3 personen is het gemiddelde stroomverbruik 3500 kWh
 8. De som is dan als volgt. (7) 3500 / ( (1) 1100* (2) 20%) ) = 16 panelen.

Let op dat in de berekening van de opbrengsten uit is gegaan van een optimale opbrengst en bij het gebruik is uitgegaan van een gemiddeld verbruik.

Hoeveel KWh heb ik nodig?
 • Het gemiddelde energieverbruik voor 1 persoon is 1800 KWh
 • Het gemiddelde energieverbruik voor 2 personen is 2700 KWh
 • Het gemiddelde energieverbruik voor 3 personen is 3500 KWh
 • Het gemiddelde energieverbruik voor 4 personen is 4500 KWh
 • Het gemiddelde energieverbruik voor 5 personen is 5000 KWh
Welk pakket kan ik het beste kiezen?

Bij de pakketkeuze moet u over een aantal zaken nadenken.

 1. Wat is uw budget?
 2. Wat is uw verbruik?
 3. Zijn garanties belangrijk voor u?
 4. Hoe mooi moeten de panelen zijn.

Uiteindelijk is de keuze aan u. Mocht u twijfelen welk pakket het beste bij u past kunt u van de telefoon of via whatsapp contact met ons opnemen.