100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL Zonnepanelen is dé specialist in Nederland

Beoordeeld met een 9,5

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend

Zonnepanelen Alphen aan den Rijn

Zonnepanelen zijn een fantastische investering voor zowel het milieu als je portemonnee. Met de juiste kennis en planning kun je profiteren van de voordelen van deze duurzame energiebron. Overweeg zonnepanelen voor je huis en draag bij aan een groenere toekomst. Zonnepanelen in Alphen aan den Rijn, vind je bij NL Zonnepanelen. Wij bieden alleen maar zonnepanelen, die voldoen aan alle veiligheidseisen. De merken die wij verkopen, zijn van Tier 1 (klasse A) leveranciers, waarbij fouten praktisch nihil zijn. Nieuwsgierig geworden? Doe dan nu de dakcheck.

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen werken door zonne-energie om te zetten in elektriciteit via een proces dat fotovoltaïsche (PV) conversie wordt genoemd. Zonnepanelen bestaan uit een reeks zonnecellen, meestal gemaakt van silicium. Deze zonnecellen hebben twee lagen: een laag met negatief geladen elektronen en een laag met positief geladen elektronen. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt, worden de fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd door de zonnecellen. Dit zorgt ervoor dat elektronen in de zonnecellen in beweging komen. Deze beweging van elektronen creëert een elektrische stroom. Dit wordt de gelijkstroom (DC) genoemd. De meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet werken echter op wisselstroom (AC). Daarom wordt de DC-elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, omgezet in AC-elektriciteit door middel van een omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat de elektriciteit klaar is voor gebruik in je huis.

 

Profijt die zonnepanelen brengen

Zonnepanelen produceren elektriciteit zonder de uitstoot van schadelijke broeikasgassen, wat bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit en wat de klimaatverandering hierdoor afremt. Zonne-energie is daarnaast hernieuwbaar en onuitputtelijk in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen, die dreigen op te raken. Zonnepanelen verminderen jouw afhankelijkheid van elektriciteit uit het elektriciteitsnet, waardoor je jouw energierekening kunt verlagen, minder afhankelijk bent van de fluctuerende energieprijzen en minder getroffen wordt door eventuele storingen op het netwerk. De panelen vereisen bovendien minimaal onderhoud en hebben een lange levensduur, wat betekent dat je na de initiële investering weinig kosten hebt. Het installeren van zonnepanelen vergroot als laatste de waarde van jouw huis. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met zonne-energie, vanwege de lagere energiekosten.

Kosten en subsidies

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnepanelen en de grootte van het systeem. Over het algemeen zijn zonnepanelen relatief onderhoudsarm, maar er kunnen kleine kosten zijn voor periodieke inspecties en reiniging. In Alphen aan den Rijn gelden momenteel geen lokale subsidies voor energiebesparende maatregelen. Wel kun je tot 2025 gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om een overschot aan opgewekte stroom terug te storten aan het stroomnetwerk tegen een kleine vergoeding. Bovendien geldt sinds 2023 een nultarief op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dit houdt in dat je in plaats van het verlaagde 6 procent BTW-tarief nu helemaal geen BTW meer hoeft te betalen.

Offerte aanvragen

Zonnepanelen kopen bij NL Zonnepanelen

Service en garantie is voor NL Zonnepanelen erg belangrijk. Het is bij ons mogelijk om zelf jouw eigen zonnepanelen set samen te stellen die past bij jouw persoonlijke situatie. Achteraf zullen wij controleren of dit mogelijk is voor jouw woning en of dit de beste oplossing is. Indien er aanpassingen nodig zijn, zullen wij deze uiteraard kosteloos op ons nemen. In Alphen aan den Rijn kun je bovendien zonnepanelen kopen, maar ook in Hoofddorp verkopen we zonnepanelen en in Heemskerk staat NL Zonnepanelen ook voor jou klaar.

Dé zonnepanelen installateur van Alphen aan den Rijn

NL Zonnepanelen is graag jouw zonnepanelen installateur in Alphen aan den Rijn. Al enige jaren zijn wij ervaren in het verkopen van zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen bestelt, is het wel handig om deze ook gelijk te laten installeren. Dit kun je bij ons zonder zorgen laten doen. NL Zonnepanelen werkt samen met installatiebedrijf HR techniek. Samen verzorgen wij wekelijks tot wel 40 zonnepanelen plaatsingen in Alphen aan den Rijn en omstreken. De installateurs beschikken over de juiste opleidingen en certificaten en zijn bovendien aangesloten bij Techniek Nederland. Hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van een kwalitatieve plaatsing.

Zonnepanelen installeren Alphen aan de Rijn

100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL ZONNEPANELEN IS DÉ SPECIALIST IN NEDERLAND.

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend