NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Alphen aan den Rijn

Ga voor een duurzaam Alphen aan den Rijn en bespaar geld

  • 30 dagen proef
  • Betaling na installatie
  • BTW vrije installatie
  • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Alphen aan den Rijn

Zonnepanelen zijn een fantastische investering voor zowel het milieu als je portemonnee. Met de juiste kennis en planning kun je profiteren van de voordelen van deze duurzame energiebron. Overweeg zonnepanelen voor je huis en draag bij aan een groenere toekomst. Zonnepanelen in Alphen aan den Rijn, vind je bij NL Zonnepanelen. Wij bieden alleen maar zonnepanelen, die voldoen aan alle veiligheidseisen. De merken die wij verkopen, zijn van Tier 1 (klasse A) leveranciers, waarbij fouten praktisch nihil zijn. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Zonnepanelen op schuin dak

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen werken door zonne-energie om te zetten in elektriciteit via een proces dat fotovoltaïsche (PV) conversie wordt genoemd. Zonnepanelen bestaan uit een reeks zonnecellen, meestal gemaakt van silicium. Deze zonnecellen hebben twee lagen: een laag met negatief geladen elektronen en een laag met positief geladen elektronen. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt, worden de fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd door de zonnecellen. Dit zorgt ervoor dat elektronen in de zonnecellen in beweging komen. Deze beweging van elektronen creëert een elektrische stroom. Dit wordt de gelijkstroom (DC) genoemd. De meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet werken echter op wisselstroom (AC). Daarom wordt de DC-elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, omgezet in AC-elektriciteit door middel van een omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat de elektriciteit klaar is voor gebruik in je huis.

Profijt die zonnepanelen brengen

Zonnepanelen produceren elektriciteit zonder de uitstoot van schadelijke broeikasgassen, wat bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit en wat de klimaatverandering hierdoor afremt. Zonne-energie is daarnaast hernieuwbaar en onuitputtelijk in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen, die dreigen op te raken. Zonnepanelen verminderen jouw afhankelijkheid van elektriciteit uit het elektriciteitsnet, waardoor je jouw energierekening kunt verlagen, minder afhankelijk bent van de fluctuerende energieprijzen en minder getroffen wordt door eventuele storingen op het netwerk. De panelen vereisen bovendien minimaal onderhoud en hebben een lange levensduur, wat betekent dat je na de initiële investering weinig kosten hebt. Het installeren van zonnepanelen vergroot als laatste de waarde van jouw huis. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met zonne-energie, vanwege de lagere energiekosten.

Onze werkwijze

NL Zonnepanelen hanteert een doordacht stappenplan om jou optimaal te laten profiteren van zonne-energie in Alphen aan den Rijn.

Stap 1: Zonnepanelen advies

We beoordelen met onze dakcheck of jouw dak in Alphen aan den Rijn geschikt is voor zonnepaneleninstallatie, waardoor je direct inzicht krijgt.

Stap 2: Gegevens vergaren

Na het doen van de dakcheck vul je de adviesaanvraag eenvoudig in op onze website. Hierdoor verzamelen we informatie over jouw situatie en kunnen wij jou snel helpen.

Stap 3: Adviesgesprek

Tijdens deze fase nemen we de tijd om jouw individuele behoeften te bespreken en staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo ben je volledig geïnformeerd voordat je een beslissing neemt.

Stap 4: Vrijblijvende offerte

Je ontvangt een vrijblijvende offerte. Bij akkoord en ondertekening gaan we onmiddellijk over tot de installatie van jouw zonnepanelen in Alphen aan den Rijn. We zorgen voor een snelle en transparante overgang naar duurzame energie.

Kosten en subsidies

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnepanelen en de grootte van het systeem. Over het algemeen zijn zonnepanelen relatief onderhoudsarm, maar er kunnen kleine kosten zijn voor periodieke inspecties en reiniging. In Alphen aan den Rijn gelden momenteel geen lokale subsidies voor energiebesparende maatregelen. Wel kun je tot 2025 gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om een overschot aan opgewekte stroom terug te storten aan het stroomnetwerk tegen een kleine vergoeding. Bovendien geldt sinds 2023 een nultarief op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dit houdt in dat je in plaats van het verlaagde 6 procent Btw-tarief nu helemaal geen BTW meer hoeft te betalen.

Zonnepanelen op plat dak.

Zonnepanelen kopen bij NL Zonnepanelen

Service en garantie is voor NL Zonnepanelen erg belangrijk. Het is bij ons mogelijk om zelf jouw eigen zonnepanelen set samen te stellen die past bij jouw persoonlijke situatie. Achteraf zullen wij controleren of dit mogelijk is voor jouw woning en of dit de beste oplossing is. Indien er aanpassingen nodig zijn, zullen wij deze uiteraard kosteloos op ons nemen.

Bij ons profiteer je van de volgende voordelen:

  • Expertise: jarenlange ervaring als dé specialist in zonnepaneleninstallatie.
  • Zorgeloze plaatsing: wekelijks 40 succesvolle installaties, met garantie op kwaliteit.
  • Samenwerking met HR Techniek: ervaren installateurs, aangesloten bij Techniek Nederland.
  • Deskundigheid: ons betrouwbare team beschikt over de juiste opleidingen en certificaten.
  • Hoogwaardige zonnepanelen: kwaliteit staat voorop bij NL Zonnepanelen in Alphen aan den Rijn.
icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Hoeveel zonnepanelen kan ik op mijn dak plaatsen?

Ontdek het optimale aantal zonnepanelen voor jouw situatie in Alphen aan den Rijn door rekening te houden met verschillende factoren, zoals jouw energieverbruik, dakoppervlakte, oriëntatie, beschikbare ruimte en budget. Over het algemeen geldt: meer zonnepanelen leiden tot een hogere energieopbrengst. Echter, het zorgvuldig afwegen van kosten tegen verwachte opbrengsten is essentieel voor een weloverwogen beslissing die past bij jouw behoeften en financiële mogelijkheden. Voor specifiek advies over zonnepanelen in Alphen aan den Rijn staat ons team klaar.

 

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Dé zonnepanelen installateur van Alphen aan den Rijn

NL Zonnepanelen is graag jouw zonnepanelen installateur in Alphen aan den Rijn. Al enige jaren zijn wij ervaren in het verkopen van zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen bestelt, is het wel handig om deze ook gelijk te laten installeren. Dit kun je bij ons zonder zorgen laten doen. NL Zonnepanelen werkt samen met installatiebedrijf HR techniek . Samen verzorgen wij wekelijks tot wel 40 zonnepanelen plaatsingen in Alphen aan den Rijn en omstreken. De installateurs beschikken over de juiste opleidingen en certificaten en zijn bovendien aangesloten bij Techniek Nederland. Hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van een kwalitatieve plaatsing.