NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Amersfoort

 • 30 dagen proef
 • Betaling bij werkende installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Amersfoort

Zonne-energie is de toekomst, en investeren in zonnepanelen kan op lange termijn een wijze beslissing zijn. Hoewel de initiële investering hoog kan zijn, zal de besparing op energiekosten na verloop van tijd resulteren in een positief rendement op je investering. Op zoek naar zonnepanelen in Amersfoort? Bij NL Zonnepanelen krijg je kwalitatieve zonnepanelen en je betaalt nooit teveel bij ons, aangezien je je eigen set samenstelt. Ga ook genieten van zonne-energie en kies voor NL Zonnepanelen.

 • Gecertificeerde installateurs: installatie met eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: specialist in zonne-energie sinds 2013
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik
 • Service van a tot z: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw woning in Amersfoort passen en/of hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Voer dan gemakkelijk de online dakscan uit en ontdek gelijk wat de mogelijkheden zijn. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Zonnepanelen in een notendop

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit via een proces genaamd fotovoltaïsche omzetting. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. Deze cellen zijn meestal gemaakt van silicium, een halfgeleidermateriaal dat elektronen kan genereren wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Wanneer zonlicht op het oppervlak van de zonnepanelen valt, worden fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd door de siliciumcellen. Deze fotonen bevatten energie die elektronen in de siliciumatomen kan losmaken. Dit proces creëert vrije elektronen, die zich door het materiaal heen bewegen waardoor een elektrische stroom (gelijkstroom) ontstaat. De gelijkstroom die wordt gegenereerd door de zonnepanelen is meestal niet direct bruikbaar voor de meeste huishoudelijke apparaten, omdat ze werken op wisselstroom (AC). Daarom wordt de opgewekte gelijkstroom doorgestuurd naar een omvormer, die deze omzet in wisselstroom, zodat het geschikt is voor gebruik in huis.

Voordelen van zonnepanelen in Amersfoort

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zowel op het gebied van financiën als op het gebied van milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • Zonnepanelen genereren gratis elektriciteit uit zonlicht, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere energiekosten. Je kunt je eigen elektriciteit opwekken en hoeft dus minder elektriciteit van het net te kopen.
 • Met je eigen elektriciteit ben je ook minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen en eventuele stroomstoringen.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke broeikasgassen uit tijdens de elektriciteitsproductie. Door gebruik te maken van zonne-energie draag je bij aan een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en help je klimaatverandering te bestrijden.
 • Door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen draag je bovendien bij aan een verminderde uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
 • Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Veel kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonne-energievoorzieningen vanwege de lagere energiekosten en milieuvriendelijke aspecten.
 • Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 25 jaar, met weinig onderhoudskosten. Ze zijn robuust en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Wat is de gemiddelde prijs van een zonnepaneel?

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type zonnepanelen, de omvang van het systeem en het merk zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen een flinke investering zijn, zul je op de lange termijn een besparing realiseren. Doordat wij uitsluitend met hoogwaardige zonnepanelen werken, garanderen wij dat onze zonnepanelen ook met weinig zonuren genoeg energie opwekken waardoor je terugverdientijd nog korter wordt.

Zijn er zonnepanelen subsidies in Amersfoort?

In Amersfoort kun je net als in de rest van Nederland gebruikmaken van het nul procent tarief. Dit houdt in dat je zonnepanelen kunt kopen en installeren zonder BTW voor de aanschaf en installatie te hoeven betalen. Deze regeling is sinds januari 2023 in gebruik en vervangt het goedkopere BTW-tarief van 6%. Het overschot aan opgewekte elektriciteit kan worden teruggevoerd naar het elektriciteitsnet, waardoor je mogelijk een vergoeding krijgt van je elektriciteitsmaatschappij of een tegoed opbouwt voor toekomstig gebruik. Dit heet ook wel de salderingsregeling en is nog geldig tot 2025. In Amersfoort is er geen sprake van lokale zonnepanelen subsidies.

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zonnepanelen kopen in Amersfoort

Investeer in zonnekracht met NL Zonnepanelen, de zonne-energiespecialist. Wat maakt ons zo bijzonder? Hier kun je jouw eigen, op maat gemaakte zonnepanelensysteem samenstellen. Wij staan garant voor service en kwaliteit, zodat je zorgeloos kunt genieten van groene energie. Onze expertise reikt echter verder dan Amersfoort; we bedienen ook andere steden door heel Nederland verspreid. Zo kun je bij NL Zonnepanelen zonnepanelen aanschaffen in Emmeloordin Haarlemmermeer of in Zoetermeer. Wil je weten waar we nog meer kunnen helpen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor uitgebreide informatie over het installeren van zonnepanelen in jouw huis.

Installatie door de zonnepanelen installateur van Amersfoort en omstreken

NL Zonnepanelen werkt samen met HR Techniek, een gerenommeerde partner in zonnepaneleninstallatie. Deze bekwame vakmannen, met wekelijks meer dan 40 succesvolle installaties op hun naam, zijn trots lid van Techniek Nederland. Hun ongeëvenaarde expertise, branche-erkende opleidingen en prestigieuze certificaten garanderen dat jouw zonnepanelen met de hoogste precisie worden geïnstalleerd.