100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL Zonnepanelen is dé specialist in

Nederland

Beoordeeld met een 9,5

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend

Zonnepanelen Dordrecht

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is de vraag naar zonnepanelen gestaag toegenomen. Het installeren van zonnepanelen op je huis of bedrijf is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Wacht dus niet langer! Zonnepanelen in Dordrecht nodig? Schakel NL Zonnepanelen in. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige zonnepanelen van bekende merken als LG en Longi. Bovendien bieden wij je de kans om zelf je set samen te stellen. Start hier met jouw zonnepanelensysteem te creëren.

Zo wordt zon groene stroom

Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche (PV) cellen, meestal gemaakt van silicium. Deze cellen absorberen zonlicht wanneer de zon schijnt op het oppervlak van de panelen. Wanneer het zonlicht op de PV-cellen valt, absorberen de cellen de fotonen (lichtdeeltjes) en geven ze energie af aan de elektronen in de cellen. Dit proces zorgt ervoor dat de elektronen loskomen van hun atomen. De losgemaakte elektronen bewegen door het silicium en creëren zo een elektrische stroom. Dit is wat we kennen als gelijkstroom (DC). De gegenereerde gelijkstroom is niet direct bruikbaar voor de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet. Daarom wordt de gelijkstroom omgezet in wisselstroom (AC) met behulp van een omvormer. Wisselstroom is het type elektriciteit dat wordt gebruikt in onze huizen.

Offerte aanvragen
zonnepanelen heemstede
zonnepanelen alkmaar

Voordelen van zonnepanelen in Dordrecht

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van zonnepanelen is hun vermogen om schone, hernieuwbare energie te produceren. Door zonne-energie te benutten, verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, die bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering. Het gebruik van zonnepanelen vermindert de uitstoot van schadelijke gassen, zoals koolstofdioxide, en draagt zo bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Naast de ecologische voordelen zijn er ook tal van financiële voordelen verbonden aan zonnepanelen. In veel gevallen kunnen zonnepanelen de energierekening aanzienlijk verlagen. Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, produceren ze gratis elektriciteit gedurende hun levensduur, die doorgaans 25 jaar of langer is. Dit betekent dat je op de lange termijn aanzienlijk kunt besparen op je energiekosten. Een ander belangrijk aspect van zonnepanelen is dat ze energieonafhankelijkheid mogelijk maken. Door je eigen elektriciteit op te wekken, ben je minder afhankelijk van energiebedrijven en schommelingen in de energieprijzen. Dit betekent dat je niet langer hoeft te vrezen voor plotselinge stijgingen van je energierekening of storingen op het energienetwerk.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de soort zonnepanelen, de hoeveelheid panelen in je systeem, de complexiteit van je dak of extra apparatuur. Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud, maar je moet wel rekening houden met eventuele kosten voor reiniging in de toekomst.

Zonnepanelen subsidies in Dordrecht

Er zijn momenteel geen zonnepanelen subsidies van toepassing in Dordrecht. Wel kun je er nog gebruikmaken van de salderingsregeling. Dit houdt in dat je bij een overschot aan energie, je dit overschot kunt terug leveren aan het energienetwerk tegen een kleine vergoeding. Deze regeling is nog van toepassing tot 2025, waarna hij langzaam afgebouwd wordt. Bovendien is er sinds januari 2023 sprake van een nul procent btw-tarief bij de aankoop en installatie van zonnepanelen. Dit houdt in dat je in plaats van het verlaagde btw-tarief van 6% nu helemaal geen btw meer betaalt. Lees hier meer over deze nieuwe regel.

Zonnepanelen kopen in Dordrecht bij NL Zonnepanelen

Wil je ook zonnepanelen kopen in Dordrecht en genieten van alle voordelen die de panelen te bieden hebben? NL Zonnepanelen begrijpt die wens. Bij NL Zonnepanelen staat jouw tevredenheid voorop. Met onze uitgebreide klantenservice en garantie zorgen we ervoor dat je de perfecte set zonnepanelen kunt samenstellen. We houden nauwlettend in de gaten of je tevreden bent en staan altijd klaar om aanpassingen te maken als dat nodig is. Hoewel onze thuisbasis in Haarlem ligt, kunnen wij je ook helpen aan zonnepanelen in Alphen aan den Rijn of zonnepanelen in Heemskerk.

De zonnepanelen installateur in Dordrecht

Bij ons is het niet alleen mogelijk om zonnepanelen te bestellen, maar we bieden ook een naadloze installatieservice in samenwerking met HR Techniek. Deze toonaangevende installateur is lid van Techniek Nederland en werkt uitsluitend met hoogopgeleide, gecertificeerde experts. Ze realiseren wekelijks tot wel 40 installaties, waardoor je binnenkort ongestoord kunt genieten van je groene stroom.

Zonnepanelen Alkmaar

100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL ZONNEPANELEN IS DÉ SPECIALIST IN NEDERLAND.

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend