NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Gouda

 • 30 dagen proef
 • Betaling bij werkende installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Gouda

Zonnepanelen doen het ontzettend goed in Gouda en je kunt er meer dan tweeduizend zonnepanelen vinden op de daken. Wil jij ook zonnepanelen in Gouda laten plaatsen? Vraag dan een offerte aan bij NL Zonnepanelen. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en installatie van kwalitatieve zonnepanelen. Bovendien kun je bij ons je set zelf samenstellen!

 • Gecertificeerde installateurs: installatie met eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: specialist in zonne-energie sinds 2013
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik
 • Service van a tot z: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw woning in Gouda passen en/of hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Voer dan gemakkelijk de online dakscan uit en ontdek gelijk wat de mogelijkheden zijn. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel bestaat uit fotovoltaïsche (PV) cellen, meestal gemaakt van silicium. Deze cellen hebben de eigenschap om lichtenergie van de zon op te vangen. Wanneer fotonen (lichtdeeltjes) van de zon het oppervlak van de fotovoltaïsche cellen raken, kunnen ze elektronen in de cellen losmaken. Dit proces staat bekend als het fotovoltaïsche effect. Zodra de elektronen zijn losgemaakt, creëren ze een elektrische stroom. De cellen zijn zo geconfigureerd dat deze stroom in één richting wordt geleid, wat resulteert in gelijkstroom (DC). Omdat veel huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) gebruiken, wordt de gelijkstroom van de zonnepanelen via een omvormer omgezet in wisselstroom.

Voordelen van zonnepanelen in Gouda

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zowel op het gebied van financiën als op het gebied van milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • Zonnepanelen genereren gratis elektriciteit uit zonlicht, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere energiekosten. Je kunt je eigen elektriciteit opwekken en hoeft dus minder elektriciteit van het net te kopen.
 • Met je eigen elektriciteit ben je ook minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen en eventuele stroomstoringen.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke broeikasgassen uit tijdens de elektriciteitsproductie. Door gebruik te maken van zonne-energie draag je bij aan een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en help je klimaatverandering te bestrijden.
 • Door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen draag je bovendien bij aan een verminderde uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
 • Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Veel kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonne-energievoorzieningen vanwege de lagere energiekosten en milieuvriendelijke aspecten.
 • Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 25 jaar, met weinig onderhoudskosten. Ze zijn robuust en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Om deze redenen kies je voor zonnepanelen in Gouda

Zonnepanelen genereren elektriciteit door zonne-energie te benutten, een hernieuwbare en onuitputtelijke bron. Dit draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen zoals fossiele brandstoffen. Het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt klimaatverandering tegen te gaan. Zonne-energieproductie veroorzaakt daarnaast geen lucht- of waterverontreiniging tijdens de normale bedrijfsvoering. Hoewel de initiële investering in zonnepanelen hoog kan zijn, leiden ze op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, wordt de elektriciteit die ze produceren, gratis gebruikt. Huizen met zonnepanelen hebben vaak een hogere marktwaarde. Potentiële kopers waarderen de energiezuinigheid en de lagere energiekosten die gepaard gaan met zonne-energie. Moderne zonnepanelen hebben als laatste over het algemeen een lange levensduur (meestal 25 jaar of meer) en vereisen weinig onderhoud. Regelmatige reiniging en inspectie zijn meestal voldoende om een optimale werking te behouden.

Landelijke subsidie voor zonnepanelen

Er is op dit moment geen subsidie in Gouda mogelijk. Wel kun je er nog gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regel stelt dat je overschotten aan opgewekte groene stroom aan het stroomnetwerk kunt terugleveren tegen een kleine vergoeding. Deze regeling is nog van kracht tot 2025, waarna hij langzaam wordt afgebouwd. Bovendien is er sinds januari 2023 ook geen btw meer op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Lees er in dit artikel meer over. In plaats van het eerder verlaagde btw-tarief is er sinds vorig jaar kortom een btw-tarief van 0%.

Kosten van zonnepanelen

Het soort zonnepanelen dat je kiest, is het eerste ding dat de kosten bepaalt. Een duidelijke factor hierbij is het totale aantal panelen dat je wilt hebben. Als je meer panelen nodig hebt, zal het je meer geld kosten. Ook moet je bedenken of je de panelen in serie of parallel wilt schakelen. Serie schakelen kan efficiënter zijn, maar het kan ook duurder zijn vanwege extra bedrading en omvormers die nodig zijn. Het dak waarop je de zonnepanelen plaatst, kan ook invloed hebben op de kosten. Schuine daken zijn meestal makkelijker en goedkoper om op te plaatsen dan platte daken, omdat je geen extra bevestigingsmaterialen nodig hebt.

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zonnepanelen kopen in Gouda

Als je op zoek bent naar kwalitatieve zonnepanelen in Gouda, ben je bij NL Zonnepanelen aan het juiste adres. Hoewel we gevestigd zijn in Haarlem, bedienen we meerdere locaties in Nederland. Of je nu zonnepanelen zoekt in Capelle aan den IJssel of van plan bent een set zonnepanelen aan te schaffen in Dronten, wij staan voor je klaar. Met onze uitgebreide klantenservice en garantie helpen we je bij het samenstellen van de ideale set zonnepanelen. We houden ook nauwlettend in de gaten of je tevreden bent en zijn altijd bereid aanpassingen te maken indien nodig. Kies voor duurzaamheid met NL Zonnepanelen, bespaar op je energierekening, en draag bij aan een groenere toekomst.

Wij werken samen met de zonnepanelen installateur van Gouda en omstreken

Bij NL Zonnepanelen laten we de plaatsing van jouw zonnepanelen over aan de ervaren vakmensen van HR Techniek. Deze ervaren vakmensen werken in Gouda en nabije gebieden, waar ze elke week meer dan 40 succesvolle installaties voltooien. Als toegewijde leden van Techniek Nederland beschikken ze over ongeëvenaarde vakkennis, volgen ze erkende brancheopleidingen en bezitten ze prestigieuze certificaten. Deze solide garanties stellen NL Zonnepanelen in staat om met vertrouwen te beloven dat de installatie van jouw zonnepanelen vlekkeloos zal verlopen.