100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL Zonnepanelen is dé specialist in Nederland

Beoordeeld met een 9,5

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend

 

Zonnepanelen Gouda

Zonnepanelen doen het ontzettend goed in Gouda en je kunt er meer dan tweeduizend zonnepanelen vinden op de daken. Wil jij ook zonnepanelen in Gouda laten plaatsen? Vraag dan een offerte aan bij NL Zonnepanelen. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en installatie van kwalitatieve zonnepanelen. Bovendien kun je bij ons je set zelf samenstellen!

zonnepanelen installateur den bosch
zonnepanelen den bosch

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel bestaat uit fotovoltaïsche (PV) cellen, meestal gemaakt van silicium. Deze cellen hebben de eigenschap om lichtenergie van de zon op te vangen. Wanneer fotonen (lichtdeeltjes) van de zon het oppervlak van de fotovoltaïsche cellen raken, kunnen ze elektronen in de cellen losmaken. Dit proces staat bekend als het fotovoltaïsche effect. Zodra de elektronen zijn losgemaakt, creëren ze een elektrische stroom. De cellen zijn zo geconfigureerd dat deze stroom in één richting wordt geleid, wat resulteert in gelijkstroom (DC). Omdat veel huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) gebruiken, wordt de gelijkstroom van de zonnepanelen via een omvormer omgezet in wisselstroom.

Om deze redenen kies je voor zonnepanelen in Gouda

Zonnepanelen genereren elektriciteit door zonne-energie te benutten, een hernieuwbare en onuitputtelijke bron. Dit draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen zoals fossiele brandstoffen. Het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt klimaatverandering tegen te gaan. Zonne-energieproductie veroorzaakt daarnaast geen lucht- of waterverontreiniging tijdens de normale bedrijfsvoering. Hoewel de initiële investering in zonnepanelen hoog kan zijn, leiden ze op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, wordt de elektriciteit die ze produceren, gratis gebruikt. Huizen met zonnepanelen hebben vaak een hogere marktwaarde. Potentiële kopers waarderen de energiezuinigheid en de lagere energiekosten die gepaard gaan met zonne-energie. Moderne zonnepanelen hebben als laatste over het algemeen een lange levensduur (meestal 25 jaar of meer) en vereisen weinig onderhoud. Regelmatige reiniging en inspectie zijn meestal voldoende om een optimale werking te behouden.

Landelijke subsidie voor zonnepanelen

Er is op dit moment geen subsidie in Gouda mogelijk. Wel kun je er nog gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regel stelt dat je overschotten aan opgewekte groene stroom aan het stroomnetwerk kunt terugleveren tegen een kleine vergoeding. Deze regeling is nog van kracht tot 2025, waarna hij langzaam wordt afgebouwd. Bovendien is er sinds januari 2023 ook geen btw meer op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Lees er in dit artikel meer over. In plaats van het eerder verlaagde btw-tarief is er sinds vorig jaar kortom een btw-tarief van 0%.

Kosten van zonnepanelen

Het soort zonnepanelen dat je kiest, is het eerste ding dat de kosten bepaalt. Een duidelijke factor hierbij is het totale aantal panelen dat je wilt hebben. Als je meer panelen nodig hebt, zal het je meer geld kosten. Ook moet je bedenken of je de panelen in serie of parallel wilt schakelen. Serie schakelen kan efficiënter zijn, maar het kan ook duurder zijn vanwege extra bedrading en omvormers die nodig zijn. Het dak waarop je de zonnepanelen plaatst, kan ook invloed hebben op de kosten. Schuine daken zijn meestal makkelijker en goedkoper om op te plaatsen dan platte daken, omdat je geen extra bevestigingsmaterialen nodig hebt.

 

Offerte aanvraag

Waarom zonnepanelen kopen in Gouda bij NL Zonnepanelen?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve zonnepanelen in Gouda, ben je bij NL Zonnepanelen aan het juiste adres. Hoewel we gevestigd zijn in Haarlem, bedienen we meerdere locaties in Nederland. Of je nu zonnepanelen zoekt in Capelle aan den IJssel of van plan bent een set zonnepanelen aan te schaffen in Dronten, wij staan voor je klaar. Met onze uitgebreide klantenservice en garantie helpen we je bij het samenstellen van de ideale set zonnepanelen. We houden ook nauwlettend in de gaten of je tevreden bent en zijn altijd bereid aanpassingen te maken indien nodig. Kies voor duurzaamheid met NL Zonnepanelen, bespaar op je energierekening, en draag bij aan een groenere toekomst.

Wij werken samen met de zonnepanelen installateur van Gouda en omstreken

Bij NL Zonnepanelen laten we de plaatsing van jouw zonnepanelen over aan de ervaren vakmensen van HR Techniek. Deze ervaren vakmensen werken in Gouda en nabije gebieden, waar ze elke week meer dan 40 succesvolle installaties voltooien. Als toegewijde leden van Techniek Nederland beschikken ze over ongeëvenaarde vakkennis, volgen ze erkende brancheopleidingen en bezitten ze prestigieuze certificaten. Deze solide garanties stellen NL Zonnepanelen in staat om met vertrouwen te beloven dat de installatie van jouw zonnepanelen vlekkeloos zal verlopen.

den bosch zonnepanelen

100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL ZONNEPANELEN IS DÉ SPECIALIST IN NEDERLAND.

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend