NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Haarlem

Verduurzaam Haarlem en verminder jouw energiekosten

 • 30 dagen proef
 • Betaling na installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Ervaren zonnepanelen installateur in Haarlem

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren zonnepanelen installateur in Haarlem? Zoek niet verder! Bij NL Zonnepanelen zijn we gespecialiseerd in het leveren en installeren van hoogwaardige zonnepanelen in Haarlem en omgeving. Met onze expertise en toewijding aan duurzame energieoplossingen, helpen we je graag om jouw woning te voorzien van efficiënte en milieuvriendelijke zonne-energie. Ontdek in dit artikel hoe zonnepanelen in Haarlem je kunnen helpen om te besparen op je energiekosten en jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

NL Zonnepanelen plaatsen zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie via het fotovoltaïsche effect. Ze bestaan uit meerdere zonnecellen, meestal gemaakt van silicium, die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC). Deze gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) met behulp van een omvormer, zodat het direct kan worden gebruikt in uw elektrische apparaten of terug geleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Besparen met zonnepanelen in Haarlem

In Haarlem spelen zonnepanelen een cruciale rol in de transitie naar duurzaamheid, waarmee zowel het milieu beschermd wordt als aanzienlijk op energiekosten wordt bespaard. Door zonnepanelen te installeren, produceer je je eigen schone energie, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en je CO2-uitstoot vermindert. Dit draagt bij aan een gezonder Haarlem en vermindert de ecologische voetafdruk van de stad. Met een gemiddelde besparing van zo’n 600 euro per jaar voor huishoudens met tien zonnepanelen, is de financiële winst duidelijk. Bovendien verhoogt een woning met zonnepanelen zijn marktwaarde en wordt aantrekkelijker voor kopers. Subsidies en speciale regelingen, zoals de salderingsregeling en het btw-nultarief, maken de installatie van zonnepanelen in Haarlem nog aantrekkelijker. Samen kunnen we Haarlem groener maken door te kiezen voor deze duurzame oplossing.

Zonnepanelen op plat dak.

Waarom zonnepanelen laten installeren in Haarlem?

Steeds meer huiseigenaren zijn zich bewust van de vele voordelen van het installeren van zonnepanelen en gebruik te maken van de duurzame zonne-energie. Hier zijn enkele redenen waarom zonnepanelen in Haarlem een slimme keuze zijn:

 • Duurzaam: door zonnepanelen op jouw dak te installeren, kun je je eigen elektriciteit opwekken en je afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnet verminderen. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. 10 zonnepanelen besparen al zo’n 600 euro per jaar.
 • Milieuvriendelijk: zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron. Door zonnepanelen te gebruiken, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een duurzamere toekomst.
 • Waardevol: een woning met zonnepanelen heeft een hogere marktwaarde en dit maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het investeren in zonnepanelen kan dus een slimme langetermijninvestering zijn.
 • Subsidies en regelingen: in Haarlem en omgeving zijn er anno 2023 verschillende subsidies en regelingen beschikbaar die de aanschaf en installatie van zonnepanelen financieel aantrekkelijker maken, zoals de collectiviteitssubsidie. Onze experts kunnen je helpen bij het identificeren en benutten van deze mogelijkheden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig in Haarlem?

Bij het bepalen van het aantal zonnepanelen voor jouw situatie in Haarlem spelen diverse factoren een rol. Je moet rekening houden met je energieverbruik, het dakoppervlak, de oriëntatie van het dak, beschikbare ruimte en je budget. Over het algemeen geldt: meer panelen leveren meer energie op. Maar het is belangrijk om de kosten te af te wegen tegen de verwachte opbrengsten voor een weloverwogen beslissing die past bij jouw behoeften en financiële mogelijkheden. Als je hulp nodig hebt, staat ons team klaar met passend advies specifiek voor zonnepanelen in Haarlem.

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Waarom NL Zonnepanelen als jouw zonnepanelen installateur in Haarlem?

Als toonaangevende zonnepanelen installateur in Haarlem bieden wij professionele en betrouwbare diensten aan onze klanten. Hier zijn enkele redenen waarom je voor NL Zonnepanelen zou moeten kiezen voor jouw zonnepanelenproject:

 • Met jarenlange ervaring in de zonne-energie-industrie hebben wij de kennis en expertise om hoogwaardige zonnepanelensystemen te installeren, die voldoen aan je specifieke behoeften en budget.
 • Wij werken alleen met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers van zonnepanelen. Onze installatietechnieken zijn van de hoogste kwaliteit, zodat je kunt vertrouwen op een duurzaam en betrouwbaar systeem.
 • HR Techniek is onze installatiepartner uit Alkmaar en dit bedrijf is specialist op het gebied van zonnepanelen. Het bedrijf is aangesloten bij Techniek Nederland en de medewerkers zijn allemaal opgeleid en gecertificeerd. Je bent er dus van verzekerd dat wij jouw zonnepanelen in Haarlem vakkundig zullen installeren.
 • Wij begrijpen dat elke woning en situatie uniek is. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op je specifieke behoeften, esthetische voorkeuren en budget. Jij kan bij ons daarom jouw eigen zonnepanelen set samenstellen, op basis van jouw wensen en jouw persoonlijke situatie.

Bij NL Zonnepanelen staan wij bekend om onze uitstekende klantenservice. Ons vriendelijke en deskundige team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden, je te begeleiden door het hele proces en je te voorzien van de nodige ondersteuning, zelfs na de installatie.

 

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Haarlem?

Ontdek hoe je financieel kunt profiteren van zonnepanelen dankzij de salderingsregeling en het btw-nultarief. Onze zonnepanelen wekken vaak meer stroom op dan je direct gebruikt, en het overschot wordt automatisch verrekend met wat je van je energiemaatschappij afneemt, dankzij de salderingsregeling. Wij bieden slim advies over deze regeling en helpen je het maximale uit je besparingen te halen. Vanaf 1 januari 2023 geldt het btw-nultarief, waardoor je geen 21% btw meer betaalt op zowel materialen als arbeidskosten voor zonnepanelen. Het voordeel? Je hoeft niet langer zelf de btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Belangrijk: het nultarief is van kracht wanneer je zonnepanelen laat installeren door een erkende vakman.

Er is ook een collectiviteitssubsidie die financiële steun biedt aan groepen die gezamenlijk zonnepanelen willen aanschaffen en installeren. Profiteer van de collectiviteitssubsidie voor gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen. Verlaag de drempel voor duurzame initiatieven, moedig groepen aan om samen zonne-energie te benutten en geniet van schaal- en financiële voordelen. Ontdek hoe deze subsidie jouw zonnepanelenproject in Haarlem kan ondersteunen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Onze werkwijze

NL Zonnepanelen hanteert een gestructureerd stappenplan om jou optimaal te laten profiteren van zonne-energie in Haarlem.

Stap 1: Zonnepanelen advies

Via onze dakcheck beoordelen we of jouw dak in Haarlem geschikt is voor zonnepaneleninstallatie, waardoor je direct inzicht krijgt.

Stap 2: Gegevens vergaren

Na de dakcheck volgt stap 2, waar je moeiteloos de adviesaanvraag invult. Dit helpt ons belangrijke informatie te vergaren en het proces soepel te laten verlopen.

Stap 3: Adviesgesprek

In dit stadium bespreken we jouw specifieke behoeften en beantwoorden we al je vragen, zodat je volledig geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt.

Stap 4: Vrijblijvende offerte

Je ontvangt een vrijblijvende offerte. Bij akkoord en ondertekening gaan we onmiddellijk over tot de installatie van jouw zonnepanelen in Haarlem. Op deze manier zorgen we voor een snelle en transparante overgang naar duurzame energie in Haarlem.

Aanvragen van een duurzaamheidslening in Haarlem

In Haarlem kun je als huiseigenaar een duurzaamheidslening aanvragen om investeringen in duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen, financieel haalbaar te maken. Deze lening biedt een aantrekkelijke, lage rente en gunstige voorwaarden, wat het een ideale optie maakt om je woning energiezuiniger te maken zonder direct grote financiële lasten te dragen. De lening kan aangevraagd worden bij de gemeente Haarlem, waarbij je via de website van de gemeente eenvoudig het aanvraagproces kunt starten. Belangrijke vereisten om in aanmerking te komen voor deze lening zijn onder andere dat je eigenaar en hoofdbewoner van het pand moet zijn en dat het pand minimaal 2 jaar oud is. Bovendien moet je aan kunnen tonen dat de investering bijdraagt aan de energie-efficiëntie van de woning. Voor specifieke informatie, actuele voorwaarden en het indienen van een aanvraag kun je terecht op de officiële website van de gemeente Haarlem of contact opnemen met het loket duurzaamheid van de gemeente.

NL Zonnepanelen project

Neem contact op met NL Zonnepanelen

Klaar om over te schakelen naar zonne-energie en te genieten van de vele voordelen van zonnepanelen? Wij zijn uw betrouwbare partner voor zonnepanelen in Haarlem. Deze prachtige stad is onze thuisbasis, maar we bieden ook bijvoorbeeld zonnepanelen in Deventer, zonnepanelen in Gouda, zonnepanelen in Leiden of zonnepanelen in Alphen aan den Rijn aan. Neem contact op met NL Zonnepanelen voor een vrijblijvend consult en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van een duurzame en energie-efficiënte woning.