Wanneer je hebt besloten om te gaan investeren in zonnepalen mag de zoektocht naar de meest geschikte zonnepaneleninstallatie gaan beginnen. Iedere situatie heeft namelijk weer een andere installatie die het meest geschikt is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen, het aantal panelen die op jouw dak komen te liggen en de verschillende hoeveelheden wattpiek van de zonnepanelen. Er zijn zonnepanelen van 300Wp, maar ook zonnepanelen van 400Wp en zelfs zonnepanelen van 500Wp. Maar wat betekent dat voor jouw installatie? En welke zonnepanelen hebben de hoogste Wp? We vertellen er alles over in deze blog!

Het Wp van zonnepanelen

Het Wp van zonnepanelen wordt ook wel het vermogen genoemd. Dit wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoeveel jouw zonnepanelen opleveren is afhankelijk van het vermogen. Hoe hoger het vermogen is, des te hoger de opbrengst zal zijn. Zonnepanelen met 500Wp zullen dus meer opleveren dan zonnepanelen met 300Wp. Iets wat heel aantrekkelijk klinkt natuurlijk. Zonnepanelen worden constant verbeterd en daarom blijft het Wp van zonnepanelen alleen nog maar toenemen. De voordelen van zonnepanelen met een hoge wattpiek zijn dat het rendement hoog zal zijn, de kwaliteit beter is en de panelen een langere productgarantie en levensduur hebben. Bij NL- Zonnepanelen betekent dat een garantie van maar liefst 12 jaar. Wil je weten waar de opbrengst van zonnepanelen nog meer afhankelijk van is? Je leest er meer over in één van onze blogs over het rendement van zonnepanelen.

Waar let je op bij zonnepanelen van 500Wp?

Naast het vermogen, ook wel Wattpiek genoemd, van zonnepanelen zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen. Zo kijk je altijd eerst naar je huidige energieverbruik, je moet natuurlijk wel weten hoeveel energie jouw zonnepanelen minimaal moeten opbrengen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen. De verschillende zonnepanelen hebben namelijk enkele kwaliteits- en prijsverschillen. Ook de grootte, hellingshoek, richting en schaduw van en op jouw dak is van belang bij het kiezen van een zonnepanelen set. Op onze website kun je zelf jouw set samenstellen zodat de voor jouw voordeligste zonnepanelen op jouw dak komen te liggen.

Het hoogste Wattpiek bij zonnepanelen van NL Zonnepanelen

Wij van NL Zonnepanelen hebben een groot aanbod aan zonnepanelen. Zo bieden we zonnepanelen aan van 320Wp tot 495Wp. De zonnepanelen van JA Solar van 495 watt hebben de hoogste opbrengst. Dit soort paneel heeft een zeer hoog vermogen per paneel waardoor het vaak gebruikt wordt op kleine daken. Zo kan er alsnog een hoge opbrengst worden gegeneerd met weinig panelen. Ook hebben deze zonnepanelen een hogere weerstand voor de invloed van schaduw, is er een lager risico voor hot spot en hebben ze een betere temperatuur coëfficiënt. Voor elke woning, situatie of dak is er wel een ander soort paneel met een bepaalde watt het meest geschikt. Om te kijken welke panelen het meest geschikt zijn voor jouw situatie kun je op onze website de dakcheck doen. Zo kom je er ook achter hoeveel je kunt besparen. Zonnepanelen zijn tenslotte een slimme investering waar je alleen maar geld mee kunt verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *