NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Kampen

 • 30 dagen proef
 • Betaling bij werkende installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Kampen

In de zoektocht naar duurzame energie is de populariteit van zonnepanelen in Kampen exponentieel toegenomen. Steeds meer huiseigenaren ontdekken de voordelen van het investeren in zonnepanelen om niet alleen de energiekosten te verlagen, maar ook een positieve impact op het milieu te hebben. Wil je net als je buurtbewoners ook zonnepanelen in Kampen kopen? Doe dat bij NL Zonnepanelen. Gevestigd in Haarlem kunnen wij uw zonnepaneleninstallatie in Kampen voorzien, want wij zorgen niet alleen voor hoogwaardige zonnepanelen maar ook een top installatiedag! Doe de vrijblijvende dakcheck en bekijk wat jij kunt besparen.

 • Gecertificeerde installateurs: installatie met eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: specialist in zonne-energie sinds 2013
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik
 • Service van a tot z: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw woning in Kampen passen en/of hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Voer dan gemakkelijk de online dakscan uit en ontdek gelijk wat de mogelijkheden zijn. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Waarom zonnepanelen in Kampen?

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van zonnepanelen is de aanzienlijke verlaging van de energiekosten op lange termijn. Door gebruik te maken van de overvloedige zonuren, kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun elektriciteitsrekening. Naast financiële voordelen dragen zonnepanelen ook bij aan een verminderde ecologische voetafdruk. Door zonne-energie te benutten in plaats van traditionele fossiele brandstoffen, verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor je een positieve bijdrage levert aan het milieu. Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van een woning verhogen. Veel kopers waarderen de aanwezigheid van duurzame energievoorzieningen en zijn bereid meer te betalen voor een woning met zonnepanelen. Als laatste stellen zonnepanelen je in staat om zelf elektriciteit te produceren, waardoor je minder afhankelijk wordt van het openbare elektriciteitsnet.

Voordelen van zonnepanelen in Kampen

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zowel op het gebied van financiën als op het gebied van milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • Zonnepanelen genereren gratis elektriciteit uit zonlicht, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere energiekosten. Je kunt je eigen elektriciteit opwekken en hoeft dus minder elektriciteit van het net te kopen.
 • Met je eigen elektriciteit ben je ook minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen en eventuele stroomstoringen.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke broeikasgassen uit tijdens de elektriciteitsproductie. Door gebruik te maken van zonne-energie draag je bij aan een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en help je klimaatverandering te bestrijden.
 • Door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen draag je bovendien bij aan een verminderde uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
 • Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Veel kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonne-energievoorzieningen vanwege de lagere energiekosten en milieuvriendelijke aspecten.
 • Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 25 jaar, met weinig onderhoudskosten. Ze zijn robuust en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Hoe kunnen zonnepanelen voordelig zijn?

Zonnepanelen werken door zonne-energie om te zetten in elektriciteit. De belangrijkste onderdelen van een zonnepaneel zijn de zonnecellen, ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. Deze cellen bevatten halfgeleidermaterialen, zoals silicium, die elektronen vrijmaken wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Wanneer fotonen (lichtdeeltjes) van de zon op de zonnecellen vallen, raken ze de elektronen in de halfgeleidermaterialen en creëren ze een elektrische stroom. Dit fenomeen staat bekend als het fotovoltaïsche effect. De opgewekte gelijkstroom (DC) wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) met behulp van een omvormer, zodat het geschikt is voor huishoudelijk gebruik en kan worden ingevoerd in het elektriciteitsnet.

Kosten zonnepanelen in Kampen

Wat het kost om zonnepanelen te krijgen, hangt af van verschillende dingen. Vaak worden de totale kosten berekend op basis van de kracht van het zonnepanelensysteem. Als het systeem meer kracht heeft, zijn de kosten hoger. Er zijn allerlei soorten zonnepanelen te koop, en ze verschillen in kwaliteit en hoe goed ze werken. De panelen die beter werken, kosten meestal meer. En natuurlijk bepaalt het aantal zonnepanelen ook de prijs. Als je er meer hebt, wordt het installeren duurder.

Subsidies in Kampen?

Op dit moment biedt de gemeente Kampen geen subsidies voor zonnepanelen aan. Maar inwoners kunnen wel profiteren van de salderingsregeling, die doorloopt tot 2025 en daarna geleidelijk wordt verminderd. Deze regeling betekent dat mensen die extra groene stroom opwekken, deze stroom aan het net mogen terug leveren en daarvoor een kleine vergoeding ontvangen. Vanaf januari 2023 hoeven mensen ook geen BTW meer te betalen over de aankoop en installatie van zonnepanelen. Lees er hier meer over. Het BTW-tarief is niet langer 6%, maar nu volledig gedaald naar 0%.

Vergunning zonnepanelen in Kampen

Als je in het hart van Kampen woont, moet je opletten. Daar is sprake van een beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat je een vergunning moet aanvragen als je zonnepanelen wilt plaatsen. Dit geldt specifiek voor de Broederweg, Groenstraat, Voorstraat en Buiten Nieuwstraat. Buiten het centrum van Kampen kun je zonnepanelen zonder vergunning installeren. Gelukkig heeft de gemeente Kampen aangekondigd dat er versoepelingen komen voor het beschermd stadsgezicht.

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zonnepanelen kopen in Kampen

Waarom zou je nu kiezen voor NL Zonnepanelen voor uw zonnepanelen installatie in Kampen? Wij zijn experts in het verkopen en installeren van topkwaliteit zonnepanelen, omvormers en accessoires. Je vindt ons in Haarlem, maar wij installeren ook zonnepanelen in Rotterdam of we leveren je zonnepanelen in Lelystad. Bij NL Zonnepanelen gaan we verder dan alleen maar goede kwaliteit en service; we willen jou een gemakkelijke en zorgeloze ervaring bezorgen. Onze uitstekende klantenservice en garantie zorgen niet alleen voor jouw plezier met jouw zonnepanelen, maar we houden ook voortdurend in de gaten of je tevreden bent. En als er aanpassingen nodig zijn, staan we altijd voor je klaar.

Laat uw zonnepanelen installeren door uw zonnepanelen installateur in Kampen

Bij NL Zonnepanelen vertrouwen we de installatie van jouw zonnepanelen toe aan de ervaren vakmensen van HR Techniek, onze betrouwbare installatiepartner. Deze kundige installateurs van zonnepanelen zijn actief in Kampen en omgeving en voltooien wekelijks meer dan 40 succesvolle installaties. Als trotse leden van Techniek Nederland beschikken zij over ongeëvenaarde expertise, erkende brancheopleidingen en prestigieuze certificaten. Met deze garanties kunnen wij bij NL Zonnepanelen een vlekkeloze installatie van jouw zonnepanelen garanderen.