100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL Zonnepanelen is dé specialist in Nederland

Beoordeeld met een 9,5

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend
 

Zonnepanelen Leiden

Je ziet het steeds vaker: zonnepanelen in Leiden! Dat is natuurlijk niet gek. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat je zon omzet in energie. Hierdoor wek je als het ware je eigen elektriciteit op. Vandaar dat zonnepanelen zo populair zijn. Zonnepanelen kopen? Wij van NL Zonnepanelen bieden jou kwalitatieve zonnepanelen en installeren deze op de juiste manier. Oplossingen op maat voor iedere situatie, dat garanderen wij. Neem daarom gerust contact met ons op.

Functioneren van zonnepanelen

Zonnepanelen absorberen zonlicht met behulp van hun zonnecellen. Het silicium in de zonnecellen zorgt ervoor dat fotonen uit het zonlicht elektronen losmaken van atomen, waardoor een elektrische stroom ontstaat. De losgemaakte elektronen creëren een gelijkstroom (DC) in de zonnecellen. Deze gelijkstroom is echter niet direct bruikbaar voor onze elektrische apparaten. Om de gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom (AC), wordt een omvormer gebruikt. De omvormer zet de gelijkstroom om naar een bruikbare vorm van elektriciteit die compatibel is met het elektriciteitsnet. De omgezette wisselstroom wordt vervolgens geleverd aan het elektriciteitsnet, waar het kan worden gebruikt om huizen en bedrijven van elektriciteit te voorzien. Als er meer elektriciteit wordt geproduceerd dan verbruikt, kan deze terug worden geleverd aan het net.

Zonnepanelen Leiden

De voordelen van zonnepanelen in Leiden

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen voor zowel individuen als het milieu. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  • Zonnepanelen maken gebruik van een hernieuwbare energiebron, namelijk zonlicht. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen raken zonnestralen nooit op. Door zonne-energie te gebruiken, verminderen we onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.
  • Het gebruik van zonnepanelen leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening. Hoewel de initiële investering hoger is, betalen zonnepanelen zichzelf op de lange termijn terug door de opgewekte elektriciteit die anders gekocht zou moeten worden.
  • Zonne-energie is een schone energiebron die geen schadelijke CO2-uitstoot veroorzaakt tijdens de productie van elektriciteit. Door zonnepanelen te gebruiken, dragen we bij aan de vermindering van broeikasgassen en de strijd tegen klimaatverandering.
  • Zonnepanelen werken waarde verhogend. Ze vermeerderen de waarde van je huis, mocht je die willen verkopen.
  • Je bent met zonnepanelen minder afhankelijk van het energienetwerk, waardoor je dus minder last hebt van de fluctuerende prijzen en eventuele storingen.
Offerte aanvragen

Subsidie zonnepanelen

Momenteel geldt er geen landelijke subsidieregeling in Nederland met betrekking tot de aankoop en installatie van zonnepanelen. Wel is er sinds 1 januari 2023 een wijziging in de BTW-regeling. Het BTW van de levering en installatie van zonnepanelen is van 21% naar 0% gegaan. Lees in dit artikel meer over de btw zonnepanelen sinds 2023. Bovendien geldt de salderingsregeling tot 2025, waarmee het mogelijk is om het overschot aan opgewekte stroom tegen een bescheiden vergoeding terug te voeden aan het energienet.

Zonnepanelen kopen in Leiden; de opbrengst

Maak van je dak een winstgevende energiebron! Het rendement en de terugverdientijd van zonnepanelen zijn afgestemd op jouw specifieke situatie. Op de lange termijn overtreffen de opbrengsten de kosten. Binnen vijf jaar verdien je ze terug door de besparingen op je energierekening. Met een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar heb je meer dan twintig jaar om maximaal te profiteren van het rendement van je zonnepanelen.

Dakcheck

Wil je investeren in zonnepanelen? Dan zijn er enkele basisvoorwaarden waaraan jouw dak moet voldoen. Voldoende ruimte op het dak is bijvoorbeeld essentieel, evenals de juiste oriëntatie en dakhoek. Zelfs op platte daken kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Let echter op schaduwplekken en obstakels die het zonlicht kunnen belemmeren. Lees in dit artikel meer over zonnepanelen op een plat dak. Wil je echter zeker weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Maak dan gebruik van de gratis dakcheck op onze website.

Waarom NL Zonnepanelen als zonnepanelen installateur in Leiden?

Voor de aanschaf van zonnepanelen in Leiden ben je bij NL Zonnepanelen aan het juiste adres. Wij bieden zonnepanelen van topmerken, waaronder JA Solar, LG Solar en Panasonic. Deze merken behoren allemaal tot de Tier 1 leveranciers. Ook onze omvormers en optimizers zijn van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Bij ons heb je bovendien de mogelijkheid om zelf je zonnepanelen set samen te stellen. Bij ons ontvang je een volledig op maat gemaakte oplossing. Met slechts een paar klikken kun je jouw ideale set samenstellen. Onze zonnepanelen voldoen aan de veiligheidseisen van de NeN en TÜV. Bovendien beschikken onze medewerkers over de nodige ervaring en expertise om de installatie van je zonnepanelen succesvol af te ronden. Onze installateurs zijn in het bezit van de juiste diploma’s en certificaten, waardoor je kunt vertrouwen op hun vakbekwaamheid. We begrijpen het belang van een vakkundige installatie en streven ernaar om jouw zonnepanelenproject tot een succesvol einde te brengen.

100+ klanten gingen u voor!

Bespaar op uw energierekening met NL Zonnepanelen!

NL ZONNEPANELEN IS DÉ SPECIALIST IN NEDERLAND.

Kom er achter hoeveel u kunt besparen!

Volledig vrijblijvend