NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Leiden

 • 30 dagen proef
 • Betaling bij werkende installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Leiden

Je ziet het steeds vaker: zonnepanelen in Leiden! Dat is natuurlijk niet gek. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat je zon omzet in energie. Hierdoor wek je als het ware je eigen elektriciteit op. Vandaar dat zonnepanelen zo populair zijn. Zonnepanelen kopen? Wij van NL Zonnepanelen bieden jou kwalitatieve zonnepanelen en installeren deze op de juiste manier. Oplossingen op maat voor iedere situatie, dat garanderen wij. Neem daarom gerust contact met ons op.

 • Deskundig advies: NL Zonnepanelen adviseert zoals wij onze familie zouden adviseren
 • Gecertificeerde installateurs: installatie door gecertificeerde installateur
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Online dakscan: ontdek direct wat u kunt besparen op uw energiekosten
 • BTW vrije installatie: installatie zonder BTW-kosten
 • Maatwerk oplossingen: elk huis en dak krijgt een op maat gemaakte installatie voor optimale prestaties.
 • Garantie: tot wel 20 jaar garantie
 • Opslag van zonne-energie: mogelijkheid tot opslag van energie met thuisbatterijen

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw woning in Leiden passen en/of hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Voer dan gemakkelijk de online dakscan uit en ontdek gelijk wat de mogelijkheden zijn. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Functioneren van zonnepanelen

Zonnepanelen absorberen zonlicht met behulp van hun zonnecellen. Het silicium in de zonnecellen zorgt ervoor dat fotonen uit het zonlicht elektronen losmaken van atomen, waardoor een elektrische stroom ontstaat. De losgemaakte elektronen creëren een gelijkstroom (DC) in de zonnecellen. Deze gelijkstroom is echter niet direct bruikbaar voor onze elektrische apparaten. Om de gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom (AC), wordt een omvormer gebruikt. De omvormer zet de gelijkstroom om naar een bruikbare vorm van elektriciteit die compatibel is met het elektriciteitsnet. De omgezette wisselstroom wordt vervolgens geleverd aan het elektriciteitsnet, waar het kan worden gebruikt om huizen en bedrijven van elektriciteit te voorzien. Als er meer elektriciteit wordt geproduceerd dan verbruikt, kan deze terug worden geleverd aan het net.

Voordelen van zonnepanelen in Leiden

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zowel op het gebied van financiën als op het gebied van milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • Zonnepanelen genereren gratis elektriciteit uit zonlicht, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere energiekosten. Je kunt je eigen elektriciteit opwekken en hoeft dus minder elektriciteit van het net te kopen.
 • Met je eigen elektriciteit ben je ook minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen en eventuele stroomstoringen.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke broeikasgassen uit tijdens de elektriciteitsproductie. Door gebruik te maken van zonne-energie draag je bij aan een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en help je klimaatverandering te bestrijden.
 • Door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen draag je bovendien bij aan een verminderde uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
 • Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Veel kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonne-energievoorzieningen vanwege de lagere energiekosten en milieuvriendelijke aspecten.
 • Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 25 jaar, met weinig onderhoudskosten. Ze zijn robuust en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Subsidie zonnepanelen

Momenteel geldt er geen landelijke subsidieregeling in Nederland met betrekking tot de aankoop en installatie van zonnepanelen. Wel is er sinds 1 januari 2023 een wijziging in de BTW-regeling. Het BTW van de levering en installatie van zonnepanelen is van 21% naar 0% gegaan. Lees in dit artikel meer over de btw zonnepanelen sinds 2023. Bovendien geldt de salderingsregeling tot 2025, waarmee het mogelijk is om het overschot aan opgewekte stroom tegen een bescheiden vergoeding terug te voeden aan het energienet.

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zonnepanelen kopen in Leiden

Maak van je dak een winstgevende energiebron! Het rendement en de terugverdientijd van zonnepanelen zijn afgestemd op jouw specifieke situatie. Op de lange termijn overtreffen de opbrengsten de kosten. Binnen vijf jaar verdien je ze terug door de besparingen op je energierekening. Met een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar heb je meer dan twintig jaar om maximaal te profiteren van het rendement van je zonnepanelen.

Dakcheck

Wil je investeren in zonnepanelen? Dan zijn er enkele basisvoorwaarden waaraan jouw dak moet voldoen. Voldoende ruimte op het dak is bijvoorbeeld essentieel, evenals de juiste oriëntatie en dakhoek. Zelfs op platte daken kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Let echter op schaduwplekken en obstakels die het zonlicht kunnen belemmeren. Lees in dit artikel meer over zonnepanelen op een plat dak. Wil je echter zeker weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Maak dan gebruik van de gratis dakcheck op onze website.

Waarom NL Zonnepanelen als zonnepanelen installateur in Leiden?

Voor de aanschaf van zonnepanelen in Leiden ben je bij NL Zonnepanelen aan het juiste adres. Wij bieden zonnepanelen van topmerken, waaronder JA Solar, LG Solar en Panasonic. Deze merken behoren allemaal tot de Tier 1 leveranciers. Ook onze omvormers en optimizers zijn van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Bij ons heb je bovendien de mogelijkheid om zelf je zonnepanelen set samen te stellen. Bij ons ontvang je een volledig op maat gemaakte oplossing. Met slechts een paar klikken kun je jouw ideale set samenstellen. Onze zonnepanelen voldoen aan de veiligheidseisen van de NeN en TÜV. Bovendien beschikken onze medewerkers over de nodige ervaring en expertise om de installatie van je zonnepanelen succesvol af te ronden. Onze installateurs zijn in het bezit van de juiste diploma’s en certificaten, waardoor je kunt vertrouwen op hun vakbekwaamheid. We begrijpen het belang van een vakkundige installatie en streven ernaar om jouw zonnepanelenproject tot een succesvol einde te brengen.