NL Zonnepanelen

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

Tegenwoordig zie je ze steeds meer verschijnen – zonnepanelen. Je vindt ze overal op de Nederlandse daken, zowel bij woonhuizen, bedrijven als in de wilde natuur. Het gebruik van zonnepanelen en zonne-energie vormt een duurzame manier van het winnen van elektriciteit.
Het is niet alleen een goede investering in het milieu, het is ook gunstig voor je portemonnee. Op de lange termijn kun je er veel geld mee besparen. Je hoeft immers niet meer vast te zitten aan een duur energiecontract, want je produceert je eigen stroom.
Maar welke zonnepanelen hebben eigenlijk het hoogste rendement? Hoe wordt rendement behaald in Nederland? En hoe zorg je er nou voor dat je de meeste opbrengst met jouw zonnepanelen binnen kan halen? In deze blog leggen de specialisten van NL Zonnepanelen het aan je uit.

Wat is rendement en hoe bereken je het?

Allereerst dienen we antwoord te krijgen op de vraag wat rendement is bij zonnepanelen. Het percentage rendement dat een zonnepaneel opbrengt, is het aantal uur dat omgezet wordt in elektriciteit. Wanneer een zonnepaneel dus een rendement heeft van 18%, levert één paneel 18 uur elektriciteit op wanneer er 100 zonuren worden opgevangen. Dat lijkt niet bijzonder veel, maar dit bedraagt zeker wel veel elektriciteit wanneer er tien of vijftien zonnepanelen op een dak liggen.

Het rendement verschilt per (merk) zonnepaneel en is afhankelijk van een aantal zaken. Het hangt af van de oppervlakte van het zonnepaneel, het maximaal te verkrijgen wattage (Wp), de ligging van de zonnepanelen, het vermogen van de zon en een Nederlandse correctie. We schatten de zoninstraling van Nederland op 1000 Watt per vierkante meter. Omdat in Nederland niet altijd de zon schijnt, nemen we een correctie aan van 0,85. Vervolgens maak je de som van de oppervlakte, zoninstraling en de correctie. Dit deel je door het vermogen van het zonnepaneel. Hieruit komt een percentage wat het totale rendement is van het paneel.

Wat zijn voordelen van zonnepanelen met het meeste rendement?

Vanzelfsprekend zijn zonnepanelen met de hoogste opbrengst vaak duurder. Dit komt omdat er een betere techniek in zit en meer onderzoek naar gedaan is. Je hoeft door het hoge rendement ook vaak minder zonnepanelen aan te schaffen. Desondanks zijn minder zonnepanelen met een hoog rendement vaak duurder dan meer zonnepanelen met een laag rendement. Wat zijn dan de voordelen van zonnepanelen met de meeste opbrengst?

Zonnepanelen met een hoog rendement vormen vaak een perfecte oplossing voor kleine ruimtes. Als je maar een klein dak of dakkapel hebt om zonnepanelen op te plaatsen, is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met de meeste opbrengst. Zo kun je toch het maximale uit een kleine oppervlakte halen. De kleinste zonnepanelen met de meeste opbrengst is ook vaak de duurzaamste keuze. Minder panelen betekent minder verpakking, vervoer en productie.

Een ander groot voordeel is dat zonnepanelen met de meeste opbrengst vaak kwalitatief beter zijn, omdat er betere materialen in verwerkt zijn. Ze gaan dus langer mee dan zonnepanelen met een laag rendement. Om meer te weten te komen over het rendement van zonnepanelen, kun je hier verder lezen.

Meeste opbrengst met deze zonnepanelen

Nu je meer te weten bent gekomen over het rendement van zonnepanelen en wat de voor- en nadelen zijn van zonnepanelen met een hoog rendement, zullen we verklappen welke zonnepanelen de meeste opbrengst behalen.

Het maximale rendement wordt behaald als er gesproken wordt over ideale omstandigheden. Onder deze omstandigheden behalen de zonnepanelen van het merk JA Solar de meeste opbrengst. De verschillende varianten behalen een bovengemiddeld rendement. Dit rendement wordt behaald dankzij de nieuwste celtechnologie. De kwaliteit van de zonnepanelen blijft door de jaren heen optimaal.