NL Zonnepanelen

Zonnepanelen Rotterdam

 • 30 dagen proef
 • Betaling bij werkende installatie
 • BTW vrije installatie
 • Gecertificeerde installateurs

Doe de gratis dakscan!

Binnen 24 uur nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe de gratis dakscan!

1Adres
2Schatting
+1000 klanten gingen u voor

Zonnepanelen laten installeren in Rotterdam

Zonne-energie is een steeds populairdere keuze voor individuen en bedrijven die hun ecologische impact willen verminderen en tegelijkertijd willen genieten van kostenbesparingen op lange termijn. Zonnepanelen in Rotterdam kopen? Bij NL Zonnepanelen vind je kwalitatieve zonnepanelen van gerenommeerde merken als LG en Longhi. Bovendien kun je bij ons je eigen zonnepanelen systeem samenstellen, zodat je nooit te veel betaalt.

 • Gecertificeerde installateurs: installatie met eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: specialist in zonne-energie sinds 2013
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik
 • Service van a tot z: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen er op uw woning in Rotterdam passen en/of hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Voer dan gemakkelijk de online dakscan uit en ontdek gelijk wat de mogelijkheden zijn. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte per mail.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

icon zon
Aantal zonnepanelen

6

icon zon
Huishouden

1-persoons

icon zon
Verbruik

1800 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€3.589 - €5.289

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€697

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

8

icon zon
Huishouden

2-persoons

icon zon
Verbruik

2700 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.279 - €6.079

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€930

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

10

icon zon
Huishouden

Klein gezin

icon zon
Verbruik

3500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€4.979 - €6.879

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.162

icon block background
icon zon
Aantal zonnepanelen

12

icon zon
Huishouden

Groot gezin

icon zon
Verbruik

4500 kWh

icon zon
Prijsindicatie

€5.879 - €7.679

icon zon
Jaarlijkse opbrengst

€1.395

icon block background

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche (PV) cellen, meestal gemaakt van silicium. Wanneer zonlicht op deze cellen valt, worden de fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd. Wanneer de fotonen de cellen raken, creëren ze een elektrische stroom. Dit proces staat bekend als het fotovoltaïsche effect. Het silicium in de cellen speelt een cruciale rol bij het loslaten van elektronen, waardoor er een elektrische stroom ontstaat. De elektriciteit die wordt gegenereerd, is in eerste instantie gelijkstroom (DC). Omdat de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) gebruiken, wordt de gelijkstroom van de zonnepanelen omgezet in wisselstroom met behulp van een omvormer.

Voordelen van zonnepanelen in Rotterdam

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zowel op het gebied van financiën als op het gebied van milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

 • Zonnepanelen genereren gratis elektriciteit uit zonlicht, wat kan resulteren in aanzienlijk lagere energiekosten. Je kunt je eigen elektriciteit opwekken en hoeft dus minder elektriciteit van het net te kopen.
 • Met je eigen elektriciteit ben je ook minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen en eventuele stroomstoringen.
 • Zonnepanelen stoten geen schadelijke broeikasgassen uit tijdens de elektriciteitsproductie. Door gebruik te maken van zonne-energie draag je bij aan een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide en help je klimaatverandering te bestrijden.
 • Door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen draag je bovendien bij aan een verminderde uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
 • Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Veel kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonne-energievoorzieningen vanwege de lagere energiekosten en milieuvriendelijke aspecten.
 • Zonnepanelen hebben doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 25 jaar, met weinig onderhoudskosten. Ze zijn robuust en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Gemiddelde kosten zonnepanelen in Rotterdam

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. De totale kosten worden vaak berekend op basis van de capaciteit van het zonnepanelensysteem. Hoe groter de capaciteit, hoe hoger de kosten. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, variërend in kwaliteit en efficiëntie. Hoogwaardige panelen met betere prestaties kunnen duurder zijn. Als laatste bepalen uiteraard de hoeveelheid zonnepanelen de prijs. Hoe groter dit aantal, des te duurder zal de installatieklus zijn.

Zonnepanelensubsidies in Rotterdam?

De gemeente Rotterdam kent geen zonnepanelensubsidies op het moment. Wel kunnen inwoners van Rotterdam gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze loopt nog tot 2025, waarna die langzaam afgebouwd zal worden. De salderingsregeling houdt in dat mensen die een overschot aan groene stroom produceren deze stroom aan het netwerk mogen terug leveren tegen een kleine vergoeding. Bovendien hoef je vanaf januari 2023 geen BTW meer te betalen over de aankoop en installatie van zonnepanelen. In plaats van het al eerder verlaagde BTW-tarief van 6%, is het BTW-tarief nu gedaald tot 0%. Lees hier meer over de voorwaarden van deze regeling.

icon block background
Petronella
23 april 2024
Foto client

“Goede service en werk”

Henk Beumer
19 april 2024
Foto client

“Het contact verliep soepel met nl-zonnepanelen.nl en ook de aanleg door start solar verliep als een zonnetje echt geen wanklank over deze firma.
Zelfs op zaterdag kwam er een medewerker langs om een klein probleempje op te lossen.
Ik zeg top en zeer bedankt voor jullie service.”

Theo
22 november 2023
Foto client

“De samenwerking met contactpersoon is uitstekend verlopen. Er werd meegedacht over het plan en werd zonder problemen aangepast en dit diverse malen. Kortom een uitstekende samenwerking en informatievoorziening.”

Arne
11 oktober 2023
Foto client

“Heel goed contact gehad, alles goed uotgelegd, tijdig opgevolgd. Na installatie aantal vragen snel beantwoord en geholpen mef registratie bij netbeheerder. Wij hadden teveel betaald en ze meldden pro-actief dat we teveel hadden betaald en stortte het geld terug.”

Ervaringen van onze klanten

NL Zonnepanelen heeft al velen geholpen met de overstap naar duurzame, groene energie door middel van zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe onze klanten de verbetering in hun energieverbruik ervaren en hoe zij profiteren van lagere energiekosten. Elke ervaring weerspiegelt de persoonlijke ervaringen met onze service vanaf het eerste advies tot aan de installatie en nazorg.

icon block background

Zonnepanelen kopen in Rotterdam

Zonnepanelen kopen in Rotterdam doe je bij NL Zonnepanelen. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en installatie van hoogwaardige zonnepanelen, omvormers en toebehoren. Je kunt ons vinden in Rotterdam, maar ook installeren wij zonnepanelen in bijvoorbeeld Zoetermeer of kies voor zonnepanelen in Capelle aan den IJssel. Bij NL Zonnepanelen gaan we verder dan alleen kwaliteit en service; we streven ernaar jou een moeiteloze en zorgeloze ervaring te bieden. Onze goede klantenservice en garantie garandeert niet alleen jouw genot bij jouw zonnepanelen, maar we monitoren ook voortdurend jouw tevredenheid. En als er aanpassingen nodig zijn, staan we altijd paraat. Maak een duurzame investering met NL Zonnepanelen en zie niet alleen directe besparingen op je energierekening, maar draag ook bij aan een toekomst die groener en duurzamer is.

Samenwerking met de zonnepanelen installateur van Rotterdam en omstreken

Wij vertrouwen de installatie van jouw zonnepanelen toe aan de ervaren vakmensen van HR Techniek, onze betrouwbare installatiepartner. Deze bekwame zonnepaneleninstallateurs zijn actief in Rotterdam en omgeving en voeren wekelijks meer dan 40 succesvolle installaties uit. Trots lid van Techniek Nederland, beschikken zij over ongeëvenaarde expertise, erkende brancheopleidingen en prestigieuze certificaten. Met deze garanties kunnen wij bij NL Zonnepanelen een vlekkeloze installatie van jouw zonnepanelen verzekeren.